Belondrade Quinta Apolonia 2023
€21,95

Belondrade Quinta Apolonia 2023

Deze verfijnde Verdejo uit de Rueda is een meesterwerk van Belondrade. De combinatie van jongere stokken en de rijping van 30% op hout geeft een frisse en complexe wijn die nu lekker is maar ook nog een paar jaar kan rijpen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Belondrade Quinta Apolonia 2023

Een verfijnde Verdejo met grootsheid in de genen.

De Belondrade Quinta Apolonia 2023 uit de Tierra de Castilla y Léon is de elegante en jonge expressie van het gerenommeerde Belondrade wijnhuis. Deze wijn, gemaakt van 100% Verdejo druiven, is de 'kleine broer' van de iconische Belondrade Y Lurton met het beroemde oranje etiket. Voor deze cuvée wordt 30% van de wijn afkomstig van oudere wijnstokken gebruikt, terwijl de overige 70% bestaat uit wijn van jongere wijnstokken die op inox zijn gevinifieerd. Het resultaat is een uiterst verfijnde Verdejo die nu perfect op dronk is, maar zich ook tot zeker 2028 verder zal ontwikkelen.

Proefnotitie:

De Belondrade Quinta Apolonia 2023 opent met zuivere aroma’s van exotisch fruit zoals lychee, maracuja en ananas, verrijkt met florale tonen en een subtiele hint van kruiden. De wijn kenmerkt zich door een levendige zuurgraad, een lange, verfrissende afdronk en een aangenaam bittertje dat de complexiteit van deze Verdejo benadrukt.

Eten dat goed past:

Deze wijn combineert perfect met zeevruchten, frisse salades, sushi, en gerechten met lichte sauzen op basis van citrus of groene kruiden. Ook heerlijk bij zachte kazen en tapas.

Over het Wijnhuis:

Belondrade is een toonaangevend wijnhuis in de Tierria de Castilla y Léon in Spanje, bekend om zijn innovatieve benadering en liefde voor de Verdejo druif. Door de combinatie van traditionele technieken en moderne vinificatieprocessen creëert Belondrade wijnen die zowel elegant als complex zijn, met respect voor terroir en druivensoort.

  • Herkomst: Castilla y Léon, Spanje
  • Druivensoort: Verdejo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, elegant, aromatisch
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: 30% op Frans eiken vaten, 70% RVS
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: visgerechten, schaal en schelpdieren
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »