Bibi Graetz Testamatta Toscana 2019
- Merk:Bibi Graetz
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Bibi Graetz Testamatta Toscana 2019
Het "gek-hoofd"
"Testamatta" - "gek hoofd" in het Italiaans - is het beste woord om Bibi
Graetz te beschrijven: een positief, creatief en gepassioneerd persoon. De Testamatta wijn geeft uitdrukking aan de zuiverheid, mineraliteit en transparantie van Sangiovese van oude wijnstokken op de top van de heuvels gekenmerkt door een bodem rijk aan stenen. Een Supertuscan gemaakt met 100% Sangiovese, resultaat van de combinatie van traditie en creativiteit.
Wijnmaker's Proefnotities
Sangiovese 100%
"Elegantie, dit is het woord dat Testamatta 2019 beschrijft. De 20e
Verjaardag van Testamatta is een echte mijlpaal, de piek van kwaliteit die ik
zocht in mijn Sangiovese sinds de eerste jaargang in 2000. Testamatta 2019 is
perfect in balans met diepe lagen die een ongelooflijke complexiteit laten zien.
Bibi Graetz
Wijnoogst 2019
Het seizoen is zeer stabiel geweest met de juiste hoeveelheid warmte en regen in het hele
het seizoen. De koude en droge winter en de gemiddelde hoeveelheid regen in het
voorjaar voorkwamen de verspreiding van ziekten. De correcte groei van de
van de planten werd ondersteund door de verlaging van de minimumtemperatuur in de periode vóór de oogst, wat leidde tot een langzame en volledige rijping en tot een ongelooflijke aromatische expressie. Deze zachtheid van het klimaat leverde druiven van
uitstekende kwaliteit. De oogst begon op 21 september en eindigde op 8 september.
van oktober.
Vinificatie en rijping
De Testamatta druiven zijn geselecteerd en afkomstig van de beste 5 wijngaarden van het
wijnmakerij: Vincigliata, Londa, Lamole, Montefili en Siena. Elke wijngaard,
verdeeld in percelen, wordt tot 8 keer geoogst, zodat alle druiven
op het perfecte rijpingspunt worden geplukt. De 5 oude wijngaarden, (tot 80 jaar
oud) zijn gelegen in verschillende gebieden van Toscane: Lamole & Montefili in het hart
van de Chianti Classico op 600 en 400 meter hoogte, Vincigliata nabij Firenze
op 280 meter hoogte, Londa ten noorden van Firenze, in de richting van de Rufina vallei
en Siena in het zuiden van Toscane op 250 meter hoogte. De handgeplukte
druiven, eerst geselecteerd in de wijngaarden en later voor de tweede keer in de
wijnmakerij, worden ontsteeld en vervolgens zacht geperst. De gisting wordt
uitgevoerd door natuurlijke en inheemse gisten, in open barriques (225L) voor
de kleinere percelen van de wijngaarden en in vaten of roestvrij staal voor de
grotere zonder enige temperatuurcontrole en "bleeding", met 6 handmatige puch-down en pump-over per dag. Na 7-10 dagen van maceratie, worden de verschillende percelen overgebracht in oude barriques en vaten voor 20 maanden.
- Herkomst: Toscane, Italië
- Druivensoort: Sangiovese
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: Vol, stevig, rijp, complex
- Houdbaarheid:
- Vinificatie: Zie omschrijving / info
- Serveertemperatuur: 16-18 graden
- Glasadvies: Bordeaux glas
- Lekker bij:
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen