BLOG

Chardon-yay: de dikke chardonnay

  • Geplaatst op
  • Door Nadien de Visser
  • 0
Chardon-yay: de dikke chardonnay

Zeggen dat je niet van Chardonnay houdt, is net zoiets als zeggen dat je niet van groente houdt. Het is er namelijk in alle soorten en smaken. Van strak droog met frisse zuren tot vol en krachtig. En vergeet ’s werelds bekende bubbel niet – ook Champagne wordt gemaakt van chardonnay.

Oostenrijk als wijnland is hip & happening!

  • Geplaatst op
  • Door Nadien de Visser
  • 0
Oostenrijk als wijnland is hip & happening!

Oostenrijk maakt misschien wel de beste wijnen ter wereld. Dat is het gevolg van de vele regels die het land kent. Na een groot wijnschandaal in 1985 gooide Oostenrijk het roer om en ging de regering hoge eisen stellen aan de wijnboeren. Nog steeds is Oostenrijk het land met de strengste wijnwetgeving ter wereld. Dat levert de puurste, zuiverste wijnen op, die variëren tussen beendroog en dessertwijn-zoet.

Drie keer Sauvignon Blanc

  • Geplaatst op
  • 0
Drie keer Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc is één van de meest aangeplante druiven ter wereld. Van Frankrijk tot Nieuw-Zeeland – hier is de sauv blanc op zijn best. Door de verschillende klimaten zijn er veel verschillende stijlen, maar zijn identiteit – droog, knisperend en aromatisch – verliest hij nooit.

Cabernet Day

  • Geplaatst op
  • Door Nadien de Visser
  • 0
Cabernet Day

Net bijgekomen van Albarino Day komt het volgende feestje weer om de hoek kijken: Cabernet Day. Op 3 september, aanstaande vrijdag , vieren we het bestaan van deze meesterlijke druif! Verantwoordelijk voor vele successen: van easy drinkers tot wereldberoemde Bordeaux.