Voor het serveren van een wijn is de temperatuur belangrijk en uiteraard de smaak. Hoe lang laat je een wijn ademenen om de optimale smaak te bereiken? En welke techniek gebruik je hiervoor, decanteren of karafferen?
Door de temperatuur te veranderen, kun je de smaakbeleving van de wijn beïnvloeden. Over het algemeen geldt: Hoe koeler de wijn, hoe meer fruitbeleving én hoe meer zuren je proeft. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Je wilt natuurlijk het beste uit jouw wijn halen! Daarom wil ik je helpen met een paar eenvoudige tips om zelf te bepalen op welke temperatuur jouw wijn het beste tot zijn recht komt.
Glaswerk is, naast de wijn zelf, een van de belangrijkste dingen in mijn werk. Het juiste glas kan een wijn net dat laatste zetje beleving geven van fantastisch naar fenomenaal.Een wijn optimaal beleven hangt samen met de kleinste details. En dat geldt niet alleen voor de prijzige wijnen, alle wijnen worden beter in het juiste glas!
Ik ben Koen van der Plas, 22 jaar. Ik adem en leef wijn, wijn is mijn passie. Hoe gelukkig ben ik dat ik bij “Manoir Inter Scaldes”, met als recent hoogtepunt de nummer 1 notering in de LEKKER, als sommelier mag werken. Ik wil graag mijn passie en kennis delen met meer dan alleen mensen die in het restaurant komen.
Wijnig.nl loopt zijn tijd vooruit. Is, net als ik, jong en dynamisch en gericht op de wijnliefhebber! De wijnwereld zou toegankelijker kunnen zijn voor zowel de beginnende als gevorderde wijnliefhebber. En dat is wat Wijnig.nl en ik graag doen.
Vaak worden de 'huiswijnen' per glas geschonken en benoemd tot de druif waarvan ze zijn gemaakt. Bestel niet zomaar een 'Chardonnay'. Hoe kies je JOUW CHARDONNAY uit?