Wijnspijs met Aix rosé

  • Geplaatst op
  • Door Nadien de Visser
  • 0
Wijnspijs met Aix rosé

Wijnspijs: Watermeloensalade met burrata, ham en basilicum & een glas AIX rosé

 Bij het eerste slokje rosé waan ik me eventjes terug in Aix-en-Provence, het stadje waar ik heb gestudeerd, zo’n zes jaar geleden. De geur in mijn glas doet me denken aan het Provençaalse zonnetje, de Middellandse Zee en de heerlijke keuken met verse kruiden.

 Sterspeler in de wijnspijs

In Nederland gaan we massaal aan de rosé als het zonnetje begint te schijnen. Het is een echte zomerwijn. Logisch, maar toch ook een beetje zonde. In Frankrijk wordt er zelfs meer rosé dan witte wijn gedronken. Rosé kun je ook prima in de herfst of zelfs in de wintermaanden drinken. Het is namelijk een sterspeler in de wereld van de wijnspijs. In de zomer doet rosé het natuurlijk goed bij de barbecue en bij salades, maar het hele jaar door is het ook je vriend bij Aziatisch eten, zoals een milde curry met garnalen of een heerlijke pasta met vis. Probeer het maar eens. Bij zulke gerechten is rood vaak te zwaar, en wit net te licht. Rosé is je vriend!

 Watermeloensalade met Aix

Laten we hopen dat de nazomer nog eventjes doorzet. Voor die lange avonden heb ik een heerlijk receptje, die je perfect combineert met een glas Aix rosé.

 Benodigdheden:

  • Watermeloen (een kwart is genoeg per persoon)
  • Burratta (één bolletje per persoon)
  • Parmaham
  • Basilicum
  • Crema di Balsamico
  • Peper en zout

Gelukkig voor jou is dit het gemakkelijkste recept ooit. Dat is ook weleens lekker, toch? Snij de watermeloen, de burrata en de parmaham in stukjes en meng in een diepbord. Besprenkel met wat balsamico, een paar blaadjes basilicum en strooi wat zout en peper naar smaak. Is het geen plaatje?

 Schenk er een glas AIX naast en geniet!


Nadien






Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een  studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren. Ondertussen SWEN-3 behaald en onderweg naar de vinologenopleiding. 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.