Bodega Contador (Benjamín Romeo) Alma 2021
€134,95

Bodega Contador (Benjamín Romeo) Alma 2021

Bodega Contador Alma 2021 is een verfijnde Rioja-wijn met een blend van Tempranillo en Garnacha. Bloemige aroma's, kruidige tonen en een elegante structuur maken deze wijn uniek. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Bodega Contador (Benjamín Romeo) Alma 2021

Een krachtige doch elegante Rioja-wijn van topwijnmaker Benjamin Romeo.

Bodega Contador (Benjamín Romeo) Alma 2021 is een meesterwerk uit het hart van Rioja, gecreëerd door de vermaarde wijnmaker Benjamin Romeo. Deze wijn combineert de rijke traditie van San Vicente de la Sonsierra met de moderne flair van een gerenommeerde wijnexpert. De druiven voor deze wijn komen van drie verschillende percelen op verschillende hoogten, die elk hun unieke intensiteit en mineraliteit aan de blend toevoegen.

Alma, wat 'ziel' betekent in het Spaans, is vernoemd naar de zesjarige dochter van Benjamin Romeo en symboliseert de essentie van deze bijzondere wijn. De blend van Tempranillo en Garnacha Tinta biedt een perfecte balans tussen frisheid en elegantie. De wijn heeft 20 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten van zes verschillende kuiperijen, wat resulteert in een complexe, kruidige en fruitige smaakbeleving.

Proefnotitie:

De Alma 2021 is geparfumeerd en bloemig, met tonen van aromatische kruiden en een vleugje balsamico. De zeer fijne tannines en frisheid maken de wijn krachtig maar toch elegant, wat zorgt voor een harmonieuze en verfijnde afdronk.

Onderscheidingen:

98 punten - James Suckling

97 punten - Robert Parker

96 punten - Wine Spectator

95 punten - Luca Maroni

Eten dat goed past:

Deze wijn gaat uitstekend samen met geroosterd lamsvlees, ribeye steak, harde kazen en rijke stoofschotels.

Over het Wijnhuis:

Bodega Contador, geleid door de visionaire wijnmaker Benjamin Romeo, staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie. Gelegen in de prestigieuze regio Rioja, combineert dit wijnhuis traditionele technieken met moderne inzichten om wijnen te creëren die wereldwijd worden geprezen.

Ontdek de ziel van Rioja met de Bodega Contador Alma 2021. Deze wijn is een perfecte keuze voor liefhebbers van verfijnde en elegante Spaanse wijnen. Bestel nu bij www.wijnig.nl en ervaar de unieke smaak van deze bekroonde wijn.

  • Herkomst: Rioja, Spanje
  • Druivensoort: Tempranillo en Garnacha Tinto
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig, aards, kruidig en complex
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Rijping gedurende 20 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Deze wijn gaat uitstekend samen met geroosterd lamsvlees, ribeye steak, harde kazen en rijke stoofschotels.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »