Bodega Numanthia Numanthia 2018
€52,95

Bodega Numanthia Numanthia 2018

Numanthia 2018 is een meesterwerk van de Tinta de Toro druif, met een rijk palet aan intense fruittonen, zachte tannines en een complexe structuur dankzij de unieke terroir van Toro. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Bodega Numanthia Numanthia 2018

De ‘signature’ wijn van Bodega Numanthia, geboren uit de heldhaftige gronden van Toro

Numanthia is de ‘signature’ wijn van het huis Bodega Numanthia, opgericht in 1998. De naam verwijst naar het dorpje Numancia, dat zich in 134 v.Chr. heroïsch verzette tegen de Romeinen en symbool staat voor vasthoudendheid en weerstand. De extreme weersomstandigheden in de Toro regio – slechts 350 tot 400mm neerslag per jaar, verzengd hete zomers en bijtend koude winters – leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De stijl van de wijn is gebaseerd op de selectie van bijzondere, minimaal 50 jaar oude wijnstokken van de Tinta de Toro druif. De opbrengst is laag, maar extreem geconcentreerd vol intens fruit en met goed geïntegreerde tannines. De wijnbouw is biologisch en de diversiteit van de bodemsamenstelling draagt bij aan de complexiteit van de wijn; een hoger aandeel klei geeft meer fruitigheid, een hoger aandeel zand en grind juist body en structuur.

Proefnotitie:

Kleur: Rijp kersenrood met robijnrode weerspiegelingen

Geur: Een expressieve wijn vol diepte. Naast aroma’s van rode bessen bevat de wijn ook rokerige tonen, en de kruidige, peperige tonen van wilde vegetatie met op de achtergrond zachtzoete specerijen zoals kaneel en kruidnagel.

Smaak: De aanzet is zacht, maar met grote intensiteit. De rijpe, fluweelzachte tannines passen schitterend bij de gulle en volumineuze textuur van de wijn. Zwart fruit – zoals zwarte en blauwe bessen – tonen van viooltjes en een vleugje zwarte peper, kruidnagel en tabaksblad zorgen voor complexiteit en lengte, gedragen door een mooie aciditeit.

Onderscheidingen:

95 punten - James Suckling

94 punten - Robert Parker

93 punten - Wine Spectator

94 punten - Luca Maroni

Eten dat goed past:

Numanthia 2018 past uitstekend bij gegrild rood vlees, wildgerechten, rijke stoofschotels en oude kazen.

Over het wijnhuis:

Bodega Numanthia ligt vlakbij Valdefinjas in de Spaanse Toro-regio. Sinds de oprichting van het huis in 1998 streeft de Eguren-familie naar het maken van de beste wijn uit de Toro. De extreme weersomstandigheden – slechts 350 tot 400 millimeter neerslag per jaar, hete zomers en bijtend koude winters – leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Er staan slechts 1100 stokken per hectare geplant zodat de wortels tot vijf meter diep kunnen groeien om de vochtvasthoudende onderlaag te bereiken. Numanthia wordt gemaakt van Tinta de Toro stokken van minimaal vijftig jaar oud. Dit resulteert in een wijn vol geconcentreerde intense fruitsmaken, structuur en elegantie.

  • Herkomst: Toro, Spanje
  • Druivensoort: Tinta de Toro (Tempranillo)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rijk en vol, met geconcentreerde fruitsmaken en zachte tannines
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Rijping van 18 maanden in Frans eikenhout, waarvan 60% nieuw hout. Daarna wordt de wijn geblend.
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: gegrild rood vlees, wildgerechten, rijke stoofschotels en oude kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »