Bodega Numanthia Termes 2020
€26,95

Bodega Numanthia Termes 2020

Termes 2020 is een elegante, levendige wijn van 30 jaar oude Tinta de Toro wijnstokken. Met een rijping van 14 maanden op Franse eikenhouten vaten biedt deze wijn een krachtige, harmonieuze smaak vol fruit en frisheid. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Bodega Numanthia Termes 2020

Stijlvolle en levendige expressie van het Toro terroir

Termes is de eerste expressie van het typische Toro terroir van Bodega Numanthia. De wijn is vernoemd naar het dorpje Tiermes, dat zich net als Numancia verzette tegen de Romeinse bezetting. Termes is een stijlvolle, levendige wijn van de Tinta de Toro druif, afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken. De extreme weersomstandigheden in de Toro regio – slechts 350 tot 400 mm neerslag per jaar, verzengend hete zomers en bijtend koude winters – leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Na een langdurige vergisting met de schillen, rijpt de wijn 14 maanden in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een krachtige harmonieuze wijn met nog een mooie levendige frisheid vol fruit.

Proefnotitie:

Kleur: Helder kersenrood met robijnrode highlights.

Geur: Intense neus met mooie expressiviteit en complexiteit vol tonen van zwart fruit, gevolgd door aroma’s van specerijen en struikgewas.

Smaak: Levendige aanzet met tonen van klein zwart fruit en zoete specerijen zoals kaneel, gevolgd door een frisse toets van tijm en eucalyptus met op de achtergrond wat toffee en cacao. Elegante tannines en de mooi aciditeit geven de wijn structuur, lengte, balans en expressiviteit. Een lange en elegante afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 93 punten

Robert Parker: 92 punten

Wine Spectator: 91 punten

Eten dat goed past:

Heerlijk bij gegrild rood vlees, stoofschotels, gerijpte kazen en wildgerechten.

Over het wijnhuis:

Bodega Numanthia ligt vlakbij Valdefinjas in de Spaanse Toro-regio. Sinds de oprichting van het huis in 1998 streeft de Eguren-familie naar het maken van de beste wijn uit de Toro. De extreme weersomstandigheden – slechts 350 tot 400 millimeter neerslag per jaar, hete zomers en bijtend koude winters – leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Er staan slechts 1100 stokken per hectare geplant zodat de wortels tot vijf meter diep kunnen groeien om de vochtvasthoudende onderlaag te bereiken. Numanthia wordt gemaakt van Tinta de Toro stokken van minimaal vijftig jaar oud. Dit resulteert in een wijn vol geconcentreerde intense fruitsmaken, structuur en elegantie.

  • Herkomst: Toro, Spanje
  • Druivensoort: Tinta de Toro (Tempranillo)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtig en harmonieus
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Heerlijk bij gegrild rood vlees, stoofschotels, gerijpte kazen en wildgerechten.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »