Tedeschi
De familie Tedeschi zit al vier eeuwen in de wijnindustrie en staan bekend om de heerlijke, krachtige en elegante Valpolicella’s die zij produceren. Het wijnhuis uit het Valpolicella gebied werd in 1824 opgericht door Nicolò Tedeschi en is tegenwoordig in handen van de vijfde generatie van de familie Tedeschi: Antonietta, Sabrina en Riccardo. Elk familielid heeft zijn eigen expertise, maar Riccardo treedt als oenoloog en verantwoordelijke voor de wijnproductie als meeste naar voren.
Wijn Tedeschi
De familie maakt gebruikt van twee traditionele vinificatietechnieken, beide bijna net zo oud als het wijn maken zelf. Amarone della Valpolicella is de mainstream stijl waar de wijnen droog worden gefermenteerd, waardoor diep gekleurde en geconcentreerde wijnen uit ontstaan. Tevens rijk aan karakter en alcohol. De Ripasso methode is aan andere techniek van het indrogen van druiven, ontwikkeld om het suikergehalte te verhogen. Het geeft een bepaalde kick aan de wijn, wat uniek is in de regio.
De familie Tedeschi
“Wij hebben de overtuiging dat elke wijn van ons moet zijn geboren vanuit ons grondgebied en onze geschiedenis. Het onderscheidend vermogen van onze wijnen vloeit uit 400 jaar passie en onderzoek naar de wijngaarden van Valpolicela”.