Van Nahmen
Obstkellerei Van Nahmen
Tijdens een fantastisch diner in een Duits sterrenrestaurant kwamen wij in aanraking met de verschillende sappen van Van Nahmen. De sommelier adviseerde een tafelgenoot, die geen wijn dronk, een aangepast arrangement met de sappen van Van Nahmen. Een wereld ging voor ons open.
Dit is geen gewoon vruchtensap of ice tea! Dit zijn hoogwaardige producten die een plaatsje aan elke gang verdienen. Daarom besloten we bij Wijnig.nl om deze fantastische producten aan te bieden naast ons reeds uitgebreide wijn arrangement. Om de alcoholvrije drinker ook van iets moois en sprankelends te voorzien, maar ook zeker als eigen uitdaging qua nieuwe beproevingen bij diverse bereidingen.
Al meer dan 100 jaar geschiedenis
Obstkellerei Van Nahmen bestaat al meer dan 100 jaar en begon oorspronkelijk als producent van appelstroop. Stap voor stap begonnen ze met de productie van sappen. Het begon met appelsap.
Het handgeplukte fruit komt rechtstreeks uit de boomgaarden en wordt door Van Nahmen zelf geperst en verwerkt, zonder extra toevoegingen. Alleen het gaafste fruit komt in aanmerking. Van de boeren wordt verwacht dat ze het fruit zo lang mogelijk aan de boom laten hangen. Volgens eigenaar Peter Van Nahmen draagt deze slowfood-gedachte bij aan de kwaliteit van het sap. ''Laat de boom uitmaken wanneer het fruit het rijpst is. Pas als de boom het fruit bijna loslaat en laat vallen, is het tijd om te oogsten. Op dat moment is het fruit vol van smaak en aroma. En dat proef je terug in het sap.
In samenwerking met Romana Echensperger, een gerenommeerde sommelier en tevens Master of Wine, werd gezocht naar de mooiste wijn spijs combinaties bij de sappen. Ondertussen produceert Van Nahmen meer dan 30 sappen en sprankelende Fruit Secco’s. Bijzonder zijn de sappen gemaakt van de typische wijndruiven Riesling en Dornfelder.
De sappen lenen zich ook uitstekend voor het aanlengen met mineraal water of met mousserende wijnen voor de meest schitterende aperitieven.
URL: