Bric Cenciurio Barolo Monrobiolo di Bussia 2015
€41,95

Bric Cenciurio Barolo Monrobiolo di Bussia 2015

Deze Barolo heeft droge, zachte tannines, mondvullend, veeleisend fluweelzacht en goed in balans. Zoethout, chocolade, tabak en leer op de afdronk. ...Meer informatie

Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op [email protected]

Bric Cenciurio Barolo Monrobiolo di Bussia 2015, Langhe, Italië

De boerderij Bric Cenciurio ligt in het hart van de Langhe, op de heuvels van de gemeente Barolo. Het bedrijf ontleent zijn naam aan de toponiem van een heuvelstrook in de gemeente Castellinaldo "Bric Cenciurio", dat wil zeggen de top van de heuvel Cenciurio. Het bedrijf ontstond in het begin van de jaren negentig uit het idee van Franco Pittatore en zijn zwager Carlo Sacchetto, die besloten de landerijen van hun respectieve families te verenigen en wijn te maken van de druiven die zij voortbrachten. Het bedrijf wordt momenteel geleid door Carlo samen met zijn zus Fiorella en neven Alessandro en Alberto Pittatore, met medewerking van oenoloog Gianfranco Cordero. De oppervlakte van de wijngaarden van het bedrijf bedraagt ongeveer 15 hectare, verdeeld over 3 gemeenten: Barolo, Castellinaldo en Magliano Alfieri. De belangrijkste wijnen die worden geproduceerd zijn Barolo, Barbera d'Alba, Roero Arneis en Nebbiolo. Het bedrijf heeft zich altijd ingezet om het gebruik van synthetische chemische stoffen in de wijngaarden terug te dringen en de goede landbouwpraktijken die het van zijn ouders en grootouders heeft geleerd, in ere te houden. Alberto en Alessandro zorgen persoonlijk en nauwgezet voor al het werk in de wijngaard en in de kelder, misschien met een beetje meer moeite, maar met de overtuiging dat wijn en druiven levende producten zijn die voortdurend evolueren en dus gerespecteerd moeten worden en dat het ecosysteem waaruit ze voortkomen intact moet blijven.

  • Herkomst: Langhe, Piëmonte, Italië
  • Druivensoort: Nebbiolo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, krachtig, kruidig, ronde tannines
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel hout gerijpt
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Rood vlees, kaas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »