Castiglion del Bosco Gauggiole Rosso di Montalcino 2019
- Merk:Castiglion del Bosco
- Artikelnummer:G5
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Castiglion del Bosco Gauggiole Rosso di Montalcino 2019
Authentieke Rosso di Montalcino met verfijnde Sangiovese-expressie, een eerbetoon aan Toscane.
De Gauggiole Rosso di Montalcino van Castiglion del Bosco is een exclusieve selectie Sangiovese-druiven afkomstig uit zorgvuldig geselecteerde wijngaardpercelen in het noordoostelijke deel van het Toscaanse landgoed. Gelegen tussen 250 en 350 meter boven zeeniveau, geniet dit terroir van een fris en gebalanceerd klimaat. De wijngaarden danken hun naam aan de historische boerderij Gauggiole en worden gekenmerkt door een zachte bodem die de kracht en warmte verzacht, kenmerkend voor lager gelegen wijngaarden. De vinificatie van deze Rosso di Montalcino is traditioneel. Na een zorgvuldige fermentatie volgt een rijping van zes maanden in roestvrijstalen tanks, achttien maanden in betonnen tanks, en ten slotte nog vier maanden op fles om de perfecte balans te bereiken.
Proefnotitie:
De Gauggiole Rosso 2019 heeft een levendige, robijnrode kleur. De neus opent met fris rood bessenfruit, aangevuld met subtiele kruidige tonen. In de mond is de wijn goed gestructureerd met aroma’s van kersen, florale hints van viooltjes, en een verfijnde toets van peper in de afdronk. De zachte tannines en uitstekende balans geven deze wijn een mooi bewaarpotentieel.
Onderscheidingen:
94 punten - James Suckling
93 punten - Robert Parker's Wine Advocate
92 punten - Wine Spectator
Eten dat goed past:
Serveer met Toscaanse specialiteiten zoals Bistecca alla Fiorentina, risotto met paddenstoelen, of een rijke pasta met wildsaus. Ook heerlijk bij gerijpte kazen.
Over het wijnhuis:
Het historische landgoed Castiglion del Bosco in Toscane, gelegen aan de Via Francigena, is een van de oudste landgoederen in de regio. Het is tevens een van de oprichters van het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino, een organisatie die de kwaliteit van de Brunello-productie bewaakt. Onder leiding van wijnmeester Nicolo D'Afflito en de lokale enologist Cecilia Leoneschi produceert het landgoed bekroonde wijnen met een internationaal gewaardeerde signatuur.
- Herkomst: Toscane, Italië
- Druivensoort: Sangiovese
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: Elegant en verfijnd
- Houdbaarheid: 8-10 jaar
- Vinificatie: Traditioneel, 6 maanden in roestvrijstaal, 18 maanden in beton, 4 maanden op fles
- Serveertemperatuur: 16-18°C
- Glasadvies: Bordeaux glas
- Lekker bij: Serveer met Toscaanse specialiteiten zoals Bistecca alla Fiorentina, risotto met paddenstoelen, of een rijke pasta met wildsaus. Ook heerlijk bij gerijpte kazen.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen