Chateau d'Esclans Les Clans Rosé 2022 Top Rosé!
€97,95

Chateau d'Esclans Les Clans Rosé 2022

Château d'Esclans Les Clans Rosé 2022 is een verfijnde roséwijn van Grenache en Rolle, met aroma’s van rijp rood fruit, hazelnoot en exotische tonen. Een gastronomische wijn die perfect is om nu te drinken of enkele jaren te bewaren. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château d'Esclans Les Clans Rosé 2022

De Ultieme Elegantie uit de Provence

Château d'Esclans Les Clans Rosé 2022 is een meesterwerk uit de Provence. Deze bijzondere roséwijn is een blend van Grenache en Rolle, druiven die bekend staan om hun verfijnde karakter en aromatische rijkdom. Met een zeer doorschijnend bleekroze kleur, nodigt deze wijn direct uit tot proeven.

Bij het openen van de fles komt een bouquet van rijp rood fruit je tegemoet, verrijkt met subtiele getoaste en nootachtige tonen van hazelnoot. De smaak is vol en elegant, met een rijk en exotisch profiel. Denk aan rijpe ananas en gember, gecombineerd met verrassende tonen van drop. Het is een wijn die niet alleen heerlijk is om direct te drinken, maar ook geschikt is om enkele jaren te laten rijpen, waardoor de smaak zich verder ontwikkelt.

Deze roséwijn is ideaal voor gastronomische avonturen. Serveer hem bij een zomerse salade met geitenkaas en aardbeien, of combineer hem met verfijnde visgerechten zoals gegrilde zalm of een schaal- en schelpdieren plateau. Ook bij lichte gerechten met Aziatische invloeden komt deze wijn uitstekend tot zijn recht.

Château d'Esclans, onder leiding van Sacha Lichine, heeft met Les Clans een wijn gecreëerd die zijn reputatie als producent van ’s werelds fijnste roséwijnen bevestigt. Het landgoed, gelegen in het hart van de Provence, biedt een unieke terroir die bijdraagt aan de uitzonderlijke kwaliteit van hun wijnen.

Proefnotitie:

Kleur: Zeer doorschijnend bleekroze.

Geur: Aroma’s van rijp rood fruit met getoaste en nootachtige (hazelnoot) tonen.

Smaak: Een volle, elegante wijn met een rijk en exotisch smaakprofiel. Aroma’s van rijpe ananas en gember met daarnaast tonen van drop. Gastronomische wijn die zowel heerlijk is om direct te drinken als uitermate geschikt om nog enkele jaren op te leggen.

Onderscheidingen:

94 punten - James Suckling

93 punten - Robert Parker

92 punten - Wine Spectator

Eten dat goed past:

Perfect bij zomerse salades, gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, en lichte Aziatische gerechten.

Over het Wijnhuis:

Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine is een magisch landgoed in het hart van de Provence, nabij Saint Tropez. Het 19e-eeuwse Château biedt een prachtig uitzicht over de Vallei van Esclans en de Middellandse Zee. Sinds de aankoop door Sacha Lichine in 2006, heeft het landgoed de missie om de beste roséwijnen ter wereld te produceren, en met Les Clans bewijzen ze dat dit doel met verve wordt bereikt.

  • Herkomst: Provence, Frankrijk
  • Druivensoort: Grenache - Vermentino
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant en Vol
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: 100% vergist op eikenhouten demi-muids (600L) vaten en met 11 maanden houtrijping.
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: Bourgogne Glas
  • Lekker bij: Perfect bij zomerse salades, gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, en lichte Aziatische gerechten.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »