Chateau d'Esclans Rosé 2022
€58,85

Chateau d'Esclans Rosé 2022

Château d’Esclans Rosé 2022 is een exclusieve, elegante rosé uit de Provence, gemaakt van Grenache en Rolle druiven. Deze wijn combineert frisheid en complexiteit met een romige textuur en een rijke, langdurige afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château d’Esclans Rosé 2022

by Sacha Lichine

De Château d’Esclans Rosé 2022 is een meesterwerk uit de Provence, een regio die bekend staat om haar uitstekende roséwijnen. Deze exclusieve wijn wordt gemaakt van een zorgvuldig samengestelde blend van Grenache en Rolle druiven, allemaal afkomstig van de eigen wijngaarden van Château d’Esclans.

De wijn combineert traditionele en moderne vinificatietechnieken, wat resulteert in een unieke balans tussen frisheid en complexiteit. De vergisting van deze rosé vindt voor 50% plaats in roestvrijstalen tanks en voor 50% in eikenhouten 'demi-muids' vaten van 600 liter, waarbij bâtonnage wordt toegepast. Hierna rijpt de wijn 7 maanden op de gistcellen, wat bijdraagt aan de romige textuur en rijke smaak.

Deze rosé heeft een zeer doorschijnende, bleekroze kleur. In de neus domineren florale tonen, gevolgd door klein rood fruit, een vleugje vanille en peer. De smaak is romig en soepel, met een rijke en langdurige afdronk die iedere slok tot een genot maakt.

De Château d’Esclans Rosé 2022 is veelzijdig en past perfect bij een breed scala aan gerechten, waardoor het de ideale wijn is voor elke gelegenheid.

Proefnotitie:

Kleur: Zeer doorschijnend bleekroze.

Geur: Voornamelijk florale tonen worden gevolgd door klein rood fruit, een vleugje vanille en peer.

Smaak: De textuur is romig en soepel met een rijke en langdurige afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 93 punten

Robert Parker: 92 punten

Wine Spectator: 91 punten

Eten dat goed past:

Deze rosé combineert uitstekend met gegrilde zeevruchten, lichte salades, en zachte kazen. Ook heerlijk bij sushi en Aziatische gerechten.

Over het wijnhuis:

Château d’Esclans van Domaines Sacha Lichine, gelegen in het hart van de Provence, staat bekend om zijn premium roséwijnen. Het wijnhuis combineert traditioneel vakmanschap met innovatieve technieken om wijnen te produceren die wereldwijd erkend worden om hun kwaliteit en elegantie.

  • Herkomst: Provence, Frankrijk
  • Druivensoort: Grenache - Vermentino
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: vol, bepaalde complexiteit maar toch toegankelijk en herkenbaar rosé
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: De vergisting vindt voor 50% plaats in roestvrijstalen tanks en voor 50% in eikenhouten 'demi-muids' vaten van 600 liter, waarbij bâtonnage wordt toegepast. Vervolgens rijpt de wijn 7 maanden op de gistcellen.
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: combineert uitstekend met gegrilde zeevruchten, lichte salades, en zachte kazen. Ook heerlijk bij sushi en Aziatische gerechten.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »