Chateau d'Esclans Rock Angel Rosé 2023
€36,95

Chateau d'Esclans Rock Angel Rosé 2023

Ontdek de verfijnde Château d'Esclans Rock Angel Rosé 2023, een elegante blend van Grenache, Cinsault en Rolle druiven. Ideaal voor de serieuze rosé liefhebber. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château d'Esclans Rock Angel Rosé 2023

"It all started with a whispering... Now it's time to Rock!" -Sacha Lichine-

Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine, een magisch landgoed, is gelegen in het hart van de Provence, ten noordoosten van Saint Tropez, op een buitengewoon stuk grond omringd door open grasland, bos en knoestig oude wijngaarden. Het 19e-eeuwse Château kijkt uit over de idyllische Vallei van Esclans, helemaal tot aan de Middellandse Zee.

Sacha Lichine kocht in 2006 het Château met als doel om de beste roséwijn te produceren. Inmiddels is Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine wereldwijd bekend om de fijnste wijnen in zijn soort.

“Het begon allemaal met een fluistering… Nu is het tijd om te rocken.” - Sacha Lichine

Rock Angel is de next level rosé van het Château voor serieuze rosé liefhebbers. De wijn is gedeeltelijk vergist op grote eikenhouten vaten. Dit geeft de rosé een grotere complexiteit en structuur in zijn smaakprofiel vergeleken met de lichtvoetigheid van Whispering Angel. De wijn wordt gemaakt van Grenache, Cinsault en Rolle (Vermentino) druiven, met een glanzende bleekroze kleur. Rock Angel is krachtig en elegant. Een wijn met klasse. Als je de mineraliteit van een Sancerre lekker vindt, zul je ook van deze wijn houden...

Proefnotitie:

Kleur: Glanzend en doorschijnend bleekroze

Geur: Delicate rode bessen met minerale tonen en een vleugje van zowel florale aroma’s als specerijen.

Smaak: De subtiele invloed van eikenhout geeft de wijn een romig mondgevoel. De wijn is rijk en pittig met een mooi gevormde aciditeit. Lange, zijdezachte afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 93 punten 

Robert Parker: 92 punten

Wine Spectator: 91 punten

Eten dat goed past:

Perfect te combineren met gegrilde zeevruchten, salade niçoise of een lichte zomerse pasta.

Over het wijnhuis:

Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine, een magisch landgoed, is gelegen in het hart van de Provence, ten noordoosten van Saint Tropez, op een buitengewoon stuk grond omgeven door open grasland, bos en knoestig oude wijngaarden. Het 19e-eeuwse Château kijkt uit over de idyllische Vallei van Esclans, helemaal tot aan de Middellandse Zee.

Sacha Lichine kocht in 2006 het Château met als doel om de beste roséwijn te produceren. Inmiddels is Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine wereldwijd bekend om de fijnste wijnen in zijn soort.

  • Herkomst: Provence, Frankrijk
  • Druivensoort: Genachte, Cinsault, Vermentino
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rijk en Elegant
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Vergisting gebeurt 70% in RVS tanks en 30% in eikenhouten ‘demi-muids’ (600L) vaten met bâtonnage. De wijn rijpt 6 maanden op de gistcellen en wordt daardoor later gebotteld.
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Perfect te combineren met gegrilde zeevruchten, salade niçoise of een lichte zomerse pasta.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »