Château Montus Madiran 2019
€29,45

Château Montus Madiran 2019

Château Montus Madiran 2019 is een krachtige rode wijn met een blend van Tannat en Cabernet Sauvignon. Deze wijn biedt diepe tonen van rode vruchten, fijne tannines, en een elegante afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château Montus Madiran 2019

De "Petrus van het zuidwesten" met karakter en finesse

Château Montus Madiran 2019 is een uitzonderlijke wijn die de unieke kenmerken van zijn terroir prachtig weet te vangen. Dit beroemde wijnhuis, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, profiteert van steile hellingen met grote kiezelstenen bovenop fijne klei uit de Pyreneeën. De grote hoeveelheid Tannat in deze wijn zorgt voor een intens karakter en complexiteit, wat Château Montus de bijnaam "de Petrus van het zuidwesten" heeft opgeleverd. Deze wijn heeft internationale erkenning gekregen sinds 1985 en blijft een favoriet onder wijncritici vanwege zijn diepte, balans, en krachtige, elegante afdronk.

Proefnotitie:

Château Montus Madiran 2019 is een soepele, diepe wijn met subtiele tonen van rode vruchten coulis, verfijnde tannines, en beheerst kracht. De wijn eindigt in een elegante en aanhoudende afdronk.

Onderscheidingen:

93 punten - Wine Spectator

94 punten - James Suckling

92 punten - Robert Parker

Eten dat goed past:

Deze wijn combineert uitstekend met gerechten zoals gegrild rood vlees, wild, stevige kazen, en rijke stoofschotels.

Over het Wijnhuis:

Château Montus werd in 1980 gekocht door Alain Brumont, aangetrokken door de eeuwenoude reputatie van het terroir. Het terroir met zijn grote roodachtige kiezelstenen is een van de laatste sporen van de oude Pyreneeën en draagt bij aan het unieke karakter van de wijn.

  • Herkomst: Madiran, Sud-Ouest, Frankrijk
  • Druivensoort: Tannat, Cabernet Sauvignon
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, krachtig, en elegant
  • Houdbaarheid: 5-10 jaar
  • Vinificatie: Malolactische fermentatie in houten vaten. Rijping op de lies gedurende 12-14 maanden in 60-80% nieuwe vaten.
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Deze wijn combineert uitstekend met gerechten zoals gegrild rood vlees, wild, stevige kazen, en rijke stoofschotels.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »