Château Montus Prestige 2020
€62,75

Château Montus Prestige 2020

Deze prestigieuze Madiran van Château Montus, gemaakt van 100% Tannat, staat bekend om zijn rijke, complexe smaken en ongeëvenaarde diepgang. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château Montus Prestige 2020

De ultieme Madiran: rijk, complex en vol diepgang.

De Château Montus Prestige 2020 is een icoon binnen de Madiran wijnen, volledig gemaakt van Tannat druiven. Sinds de eerste productie in 1985 heeft deze wijn de wijnwereld versteld doen staan door zijn uitmuntende kwaliteit. Gemaakt van een selectie van de beste terroirs, presenteert deze wijn de Tannat druif op zijn allerbest.

De druiven komen van 30 jaar oude wijnstokken, geteeld op de hoogste percelen van Montus, met steile hellingen bedekt met ronde kiezels en een warme klei-ondergrond die zorgt voor perfect rijpe druiven. De wijn wordt zorgvuldig gefermenteerd bij 28°C in houten vaten en ondergaat malolactische gisting in nieuwe vaten, waarna hij 14 tot 16 maanden rijpt in 100% nieuwe eikenhouten vaten.

Proefnotitie:

Château Montus Prestige 2020 biedt een volle, rijke en weelderige smaakbeleving met tonen van donker fruit, subtiele hints van balsamico, teer en cacao, perfect in balans. Een wijn met een gul karakter en een verfijnde complexiteit die elke slok tot een unieke ervaring maakt.

Eten dat goed past:

Perfect bij gegrild rood vlees, wildgerechten, stoofpotten, of om te genieten met een goede sigaar.

Over het Wijnhuis:

Château Montus staat bekend om zijn innovatie en uitzonderlijke wijnen. De Prestige lijn is een toonbeeld van hoe de Tannat druif tot zijn recht komt in de unieke terroirs van Madiran. Het wijnhuis heeft met zijn atypische stijl een vaste schare liefhebbers, waaronder sigarenkenners die de bijzondere aroma's van deze wijn weten te waarderen.

  • Herkomst: Madiran, Sud-Ouest, Frankrijk
  • Druivensoort: Tannat
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rijk, vol, complex
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: Fermentatie bij 28°C in houten vaten, malolactische gisting in nieuwe vaten op de droesem. Rijping in 100% nieuwe vaten gedurende 14 tot 16 maanden.
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies:
  • Lekker bij: Bordeaux glas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »