Château Musar Blanc (Gaston Hochar) 2017
€43,85

Château Musar Blanc (Gaston Hochar) 2017

Château Musar Blanc 2017 is een unieke witte wijn met een rijk, honingachtig karakter, gemaakt van de lokale Obaideh en Merwah druiven. Gerijpt op eiken vaten en flessen, biedt deze wijn een uitzonderlijke diepte en complexiteit. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château Musar Blanc (Gaston Hochar) 2017

Onderzoek de verfijnde elegantie van Château Musar Blanc 2017 – een wijn die de rijkdom en traditie van het Libanese wijnmaken weerspiegelt.

De Château Musar Blanc 2017 is een waar juweel in de wereld van witte wijnen. Deze wijn heeft een Bordeaux-achtig karakter, ondanks het gebruik van unieke druivenrassen zoals Obaideh en Merwah. Obaideh, een lokale variant van Chardonnay, en Merwah, die lijkt op Sémillon, geven deze wijn een gerijpte witte Graves-achtige kwaliteit met een droge, rijke, bijna honingachtige smaak. De druiven worden geoogst van bush vines met zeer lage opbrengsten, gelegen op de hellingen van Mount Lebanon tot op een hoogte van 1400 meter. Dit zorgt voor perfect rijpe druiven en geeft de wijn een enorme rijkdom en aromatische kracht, uitgebalanceerd door mooie zuren en bitters. De wijn rijpt negen maanden op eiken vaten uit Nevers en vervolgens zeven jaar op fles, wat resulteert in een unieke witte wijn met een prachtig gerijpt karakter.

Proefnotitie:

Kleur: Helder goudgeel.

Geur: Open en krachtig, met noten van boenwas, honing, noten en kamperfoelie.

Smaak: Rijp en ontwikkeld, honingachtig en rijk, met tonen van mango, noten en exotische vruchten, afgesloten met een bittertje in de finale. Krachtig en droog.

Onderscheidingen:

James Suckling: 94 punten

Robert Parker: 93 punten

Wine Spectator: 92 punten

Eten dat goed past:

Deze wijn past uitstekend bij rijke visgerechten, gevogelte en gerijpte kazen.

Over het Wijnhuis:

Château Musar, opgericht door Gaston Hochar in 1930, is een testament van doorzettingsvermogen en passie voor wijnmaken, zelfs tijdens moeilijke omstandigheden zoals de Libanese burgeroorlog. Gaston werd in 1959 opgevolgd door zijn zoon Serge, die oenologie studeerde in Bordeaux. Het wijnhuis, gelegen in een historisch familiekasteel, produceert tegenwoordig enkele van de meest gerespecteerde wijnen ter wereld, met een miljoen flessen die rijpen in hun kelders.

  • Herkomst: Bekaa Valley, Libanon
  • Druivensoort: obaideh, merwah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtige complexe droge witte wijn
  • Houdbaarheid: 20-25 jaar
  • Vinificatie: Bushvines kleine opbrengst, Rijping op Libanees eiken vaten en 7 jaar op fles
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies: bourgogne glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »