Clos des Lunes Lune d'Argent 2023
€19,45

Clos des Lunes Lune d'Argent 2023

Lune d'Argent 2023 van Clos des Lunes is een rijke en verfijnde droge witte wijn, boordevol exotische vruchten en citrusaroma's. Deze cuvée belooft de magie van Sauternes volledig over te brengen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Clos des Lunes Lune d'Argent 2023

Ontdek de magie van Sauternes.

Lune d’Argent is het hart van de productie van Clos des Lunes. Met een vleugje Frans eikenhout is de Sémillon dicht en rijk, terwijl de Sauvignon Blanc verfijnd en precies is. Deze cuvée van droge witte wijn belooft alle magie van Sauternes over te brengen.

"Een geweldige wijn komt voort uit geweldig fruit. Het is de natuurlijke expressie van een groot terroir. De mens onthult het simpelweg... Het terroir bepaalt alles", aldus Olivier Bernard. Deze benadering, gebaseerd op absoluut respect voor het terroir en het fruit, wordt in praktijk gebracht door een eindeloze zoektocht naar kwaliteit door middel van onderzoek en constante verfijning. In de wijnmakerij zorgt de puurheid van het fruit voor een eenvoudige, natuurlijke vinificatie die de individuele eigenschappen van het terroir naar voren laat komen.

Na de nauwkeurige en perceel-voor-perceel benadering van de oogst, vindt de vinificatie plaats in kleine thermogereguleerde vaten van 50 hectoliter of in vaten. Dit wordt bepaald volgens de kwaliteit van de wijn, na een zeer zachte, langzame persing van de druiven.

Proefnotitie:

Lichtgele kleur met bleke groentinten. Intens en complex aroma van exotische witte vruchten en citrusvruchten, gemengd met bloemige noten van linde en acacia. De smaak is rijk, gul, vol en intens fruitig, met zeer goede spanning. Het citroensap van de Sauvignon Blanc bedekt subtiel de exotische zoetheid (lychee, mango) van de goed gerijpte Sémillon. Minerale noten die een goede zoutigheid toevoegen aan deze cocktail, zorgen voor een prachtige afdronk. Concentratie van witte vruchten, minerale frisheid en oprechtheid.

Onderscheidingen:

92 punten - James Suckling

91 punten - Robert Parker

93 punten - Wine Spectator

Eten dat goed past:

Perfect bij zeevruchten, gegrilde vis, en lichte salades. Ook heerlijk als aperitief.

Over het wijnhuis:

De wijnbouwpraktijken bij Clos des Lunes zijn geïnspireerd door die van Domaine de Chevalier en profiteren van expertise in het creëren van indrukwekkende droge witte wijnen.

  • Herkomst: Sauternes, Bordeaux, Frankrijk
  • Druivensoort: 70% Sémillon, 25% Sauvignon Blanc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant, rijk, mineraal
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: de vinificatie vindt plaats in kleine thermogereguleerde vaten van 50 hectoliter of in vaten. Dit wordt bepaald volgens de kwaliteit van de wijn, na een zeer zachte, langzame persing van de druiven.
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Perfect bij zeevruchten, gegrilde vis, en lichte salades. Ook heerlijk als aperitief.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »