Cloudy Bay Te Koko Sauvignon Blanc 2020 Staffelkorting!
€51,50

Cloudy Bay Te Koko Sauvignon Blanc 2020

Vergeet alles wat je weet over Nieuw Zeelandse sauvignon blanc. Cloudy Bay heeft de regels overboord gezet en een uitzonderlijke sauvignon blanc gemaakt met wilde vergisting en een rijping in oude Franse eiken vaten van minimaal één jaar. ...Meer informatie
  • Merk:Cloudy Bay
  • Artikelnummer:A6
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Bestel 2 flessen voor €50,25 per fles
  • Bestel 6 flessen voor €48,95 per fles
  • Bestel 9 flessen voor €47,65 per fles
  • Bestel 12 flessen voor €46,35 per fles

Toevoegen aan winkelwagen

Cloudy Bay Te Koko Sauvignon Blanc 2020

Vergeet alles wat je weet over Nieuw Zeelandse sauvignon blanc. Cloudy Bay heeft de regels overboord gezet en een uitzonderlijke sauvignon blanc gemaakt met wilde vergisting en een rijping in oude Franse eiken vaten van minimaal één jaar. De druiven voor deze wijn komen uit vier zorgvuldig gekozen wijngaarden, enkele van Cloudy Bays oudste wijngaarden. De wijn is intens met veel verfijning en een rijp aromatisch profiel. De mooi geïntegreerde zuren geven de wijn structuur en een levendige, frisse finish.

Het groeiseizoen 2019 begon met een vroege knopuitbarsting na een zachte winter en een warme vroege lente. De late lente bracht koel, onbestendig weer tijdens de bloei, wat een lager dan gemiddelde opbrengst betekende. Het weer hield aan tot in december, maar Kerstmis bracht het geschenk van warme, droge omstandigheden tot aan de oogst.

Vinificatie

Na een voorzichtige persing en bezinking gedurende 24 uur werd het sap rechtstreeks overgestoken in Franse eiken vaten (8% nieuw) en houten cuves van groot formaat, waar het een langzame en gestage gisting onderging die op gang werd gebracht door inheemse gisten. De eerste gisting verliep zorgvuldig en werd in vier tot vijf maanden tijd steeds complexer, onder het toeziend oog van ons wijnmakersteam. De wijn rustte 11 maanden in vaten op fijne droesem, waarna hij werd gemengd. Het wijnmakerijteam besloot de rijping af te ronden met een minder oxidatieve aanpak, waarbij gebruik werd gemaakt van roestvrij staal, betonnen tanks en houten cuves van groot formaat. Zorgvuldige rijping in de kelder creëert de unieke textuur en zuur profiel van Te Koko, met de resulterende wijn die een delicaat evenwicht heeft.

 

  • Herkomst: Marlborough, Nieuw-Zeeland
  • Druivensoort: Sauvignon Blanc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Subtiel spel tussen fris, rijp fruit en rokerige houttoets
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: eenvoudig bereide zeevruchten en bij frisse seizoensgroenten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »