Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Chardonnay 2021
€40,75

Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Chardonnay 2021

Een rijke en complexe Chardonnay met aroma's van honingmeloen, romige fruitsalade en noten, ondersteund door een delicate eikenhouten ondertoon. Perfect gebalanceerde zuren en een lange, weelderige afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Chardonnay 2021

Een meesterwerk van Chardonnay uit Alto Adige

De Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Chardonnay 2021 is een meesterlijke creatie uit de gerenommeerde Alto Adige-regio. De druiven voor deze wijn worden zorgvuldig gekneusd en kort geweekt om maximale aroma's en smaken te extraheren. Het sap wordt natuurlijk gedecanteerd. De helft van de totale productie fermenteert in roestvrijstalen tanks, terwijl de andere helft in standaard eiken vaten en barriques wordt gefermenteerd. Alleen het in eikenhout gevinifieerde deel ondergaat malolactische gisting. Na een rijpingsperiode van 8 maanden op fijne droesem, gevolgd door lichte filtering, wordt de wijn gebotteld.

De naam "Lafóa" staat voor een serie van vier wijnen van Colterenzio, geboren uit een visie van Luis Raifer in de jaren tachtig. Na een inspirerende studiereis naar Californië, herkende Raifer het enorme potentieel van Alto Adige voor het produceren van hoogwaardige wijnen. Hij begon met het vervangen van Schiava wijnstokken door Cabernet Sauvignon in de wijngaard "Lafóa". Deze locatie, gezegend met zon en een ideale ventilatie, bleek perfect voor deze ambitie. Later volgden Sauvignon Blanc en andere druivenrassen, wat leidde tot de prestigieuze Lafóa-wijnen.

Het bijzondere etiket van de Lafóa-wijnen, ontworpen door Guardenti Studio uit Lucca, toont een bronzen beeldzuil van Guido Anton Muss. Deze kunstwerken symboliseren de natuurlijke krachten die de groei van wijnstokken beïnvloeden, met een achtergrond geïnspireerd door de Art Nouveau-beweging.

Proefnotitie:

Deze Chardonnay biedt een rijke textuur met goed geïntegreerde aroma's van honingmeloen, romige fruitsalade en noten. De wijn heeft een prachtige balans tussen zuren en eikenhout, resulterend in een lange en weelderige afdronk.

Onderscheidingen:

95 punten - James Suckling

93 punten - Robert Parker

92 punten - Wine Spectator

94 punten - Luca Maroni

Eten dat goed past:

Perfect te combineren met gegrilde vis, romige pasta's, en zachte kazen.

Over het Wijnhuis:

Colterenzio (Schreckbichl) is een vooraanstaand wijnhuis in Alto Adige, bekend om zijn innovatieve benadering en toewijding aan kwaliteit. Hun "Lafóa" lijn vertegenwoordigt het toppunt van hun vakmanschap en passie voor wijn.

Ontdek de Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Chardonnay 2021 en geniet van een uitzonderlijke wijnervaring. Bestel nu bij www.wijnig.nl!

  • Herkomst: Alto Adige / Südtirol / Italië
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, gul, kruidig
  • Houdbaarheid: 8-10 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »