Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Sauvignon 2022
€37,95

Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Sauvignon 2022

De Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Sauvignon 2022 biedt een zuivere, bloemige neus met vlierbloesem en acacia, verfrist met een vleugje salie. Het resultaat is een perfect gebalanceerde wijn met fruitige tonen en lichte eiken kruiden. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Sauvignon 2022

Ontdek de finesse van de Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Sauvignon 2022, een meesterlijke creatie uit Alto Adige, Italië.

De Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Sauvignon 2022 is een uitmuntende witte wijn, zorgvuldig vervaardigd van volledig rijpe Sauvignon Blanc druiven. Na het kneuzen en kort weken van de druiven, wordt het sap natuurlijk gedecanteerd. De helft van de wijn fermenteert in roestvrijstalen tanks, terwijl de andere helft in eiken vaten en barriques gefermenteerd wordt, waarbij alleen dit deel malolactische gisting ondergaat. Na 8 maanden rijping op fijne droesem volgt een lichte filtering en botteling, wat resulteert in een verfijnde wijn met lichte eiken kruiden en een knapperige afdronk.

De "Lafóa" lijn van Colterenzio vertelt het verhaal van visie en innovatie. In de jaren tachtig introduceerde Luis Raifer, toenmalig directeur van Colterenzio, nieuwe kwaliteitsnormen in Alto Adige, waarbij hij het potentieel van de regio voor hoogkwalitatieve wijnproductie herkende. Door de vervanging van Schiava wijnstokken door Cabernet Sauvignon en later Sauvignon Blanc op de zonovergoten heuvel "Lafóa", werd de basis gelegd voor de prestigieuze "Lafóa" wijnen. De eerste Sauvignon Lafóa verscheen in 1993 en is sindsdien een toonbeeld van kwaliteit en vakmanschap.

Het karakteristieke etiket van de Lafóa-wijnen is ontworpen door de Guardenti studio en toont een bronzen beeldzuil van Guido Anton Muss, symboliserend de natuurlijke krachten die de groei van de wijnstokken ondersteunen. De Art Nouveau-stijl van het etiket benadrukt het belang van natuurlijke elementen, geïnspireerd door kunstenaars zoals Gustav Klimt.

Proefnotitie:

Deze Sauvignon Blanc biedt een geconcentreerde bloemige neus met hints van vlierbloesem en acacia, aangevuld met een vleugje salie. In de mond is de wijn fris en onderscheidend, met afgeronde fruittonen, lichte eiken kruiden en een knapperige afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 94 punten

Robert Parker: 92 punten

Wine Spectator: 93 punten

Luca Maroni: 91 punten

Eten dat goed past:

Perfect te combineren met gegrilde vis, zeevruchten, lichte pasta's en frisse salades.

Over het Wijnhuis:

Colterenzio (Schreckbichl) is een gerenommeerd wijnhuis in Alto Adige, Italië, dat bekend staat om zijn innovatieve benadering en hoge kwaliteitsnormen. Met een geschiedenis van uitmuntendheid en toewijding aan vakmanschap, blijft Colterenzio een favoriet onder wijnliefhebbers wereldwijd.

Bestel de Colterenzio (Schreckbichl) Lafóa Sauvignon 2022 nu op www.wijnig.nl en ontdek de smaak van pure kwaliteit!

  • Herkomst: Alto Adige / Südtirol / Italië
  • Druivensoort: Sauvignon Blanc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, gul, fruitig, met structuur en complexiteit
  • Houdbaarheid: 8-10 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »