Domaine Faiveley Corton Charlemagne Grand Cru 2019 Magnum (1.5l)
- Merk:Domaine Faiveley
- Beschikbaarheid: Op voorraad
- Levertijd:2-5 werkdagen - vanuit geklimatiseerde kelder
Domaine Faiveley
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.
Domaine Faiveley Corton Charlemagne Grand Cru 2019 MAGNUM
Bodem
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van grijze kalk steen.
Expositie
De Chardonnay druiven van deze Grand Cru komen van de Corton heuvel die vroeger voornamelijk met Pinot Noir beplant was.
Leeftijd
De wijngaarden zijn aangeplant in 1933, 1935, 1987, 1988, 2010
Opbrengst
De gemiddelde opbrengst bedraagt 40 hl/ha.
Oogst
Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.
Vinificatie
De wijn rijpt in barriques van Frans eiken (waarvan 1/2 nieuw) gedurende 18 maanden met geregelde battonage.
Lekker bij
De wijn past uitstekend bij gevogelte, wit vlees, romige sauzen en vette vis
- Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
- Druivensoort: Chardonnay
- Inhoud: 150 CL
- Smaaktype: Krachtig, kruidig, toasted en elegant
- Houdbaarheid: 2035-2040
- Vinificatie: 18 maanden Franse eik met battonage
- Serveertemperatuur: 12 tot 14 graden
- Glasadvies: bourgogne glas
- Lekker bij: gevogelte, wit vlees, romige sauzen, vette vis
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen