Costaripa Mazane Marzemino 2018
- Merk:Costaripa
- Artikelnummer:E7
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Costaripa, Garda Mazemino 'Mazane' 2018
Fruitig, met aardbeien en amarenenkersen, lekker zwoel, zacht en weelderig, klein pepertje, rijp, met een fluwelige finale. Krachtige, soepele rode wijn. Lekker bij pastagerechten, lamsvlees met rozemarijn van de grill, gegrilde rosbief.
Ook in de regio rond het Gardameer is men op zoek naar bijzondere druiven voor het maken van rode wijnen met een heel eigen karakter. Deze rode wijn is gemaakt op basis van de marzemino, een druif die ook elders in dit deel van Italië staat aangeplant, zoals in Trentino. De marzemino wordt met de hand geoogst en daarna vergist op roestvrij staal, om een wijn te maken die barst van het fruit. Het is een druif die niet zoveel looizuren heeft, zodat hij een heerlijke soepele en sappige rode wijn oplevert, met vooral heerlijk fruit. Daarom moet hij ook vrij koel worden geserveerd, liefst rond een graad of veertien, vijftien.
Het wijnhuis: Costaripa
Sinds 1936 heeft elke generatie bij Costaripa al haar inspanningen besteed aan het ontwikkelen van uitzonderlijk, vooruitstrevend en intuïtief vakmanschap. Binnen het familiebedrijf is de derde generatie aan het roer. Net als de dag van gisteren werken ze bij Costaripa aan precieze doelstellingen: de waardigheid van het harde zwoegen, het geduld om hun doelen te halen, de vooruitzichten om de grond voor te bereiden voor hun kinderen en kleinkinderen. Costaripa werkt met zeer geavanceerde methoden maar met respect voor het werken volgens oude traditie met de natuur en als een erfenis voor de nakomelingen.
Het wijnhuis Costaripa ligt in het hart van Valtènesi, in Moniga del Garda, omringd door wijngaarden.
De architectuur van het wijnhuis, zichtbaar vanaf de oever van het Gardameer, weerspiegelt het ontwerp van het omringende terrein en de natuurlijke materialen passen in het landschap en geven een naadloze indruk van totale harmonie.
- Herkomst: Lombarije, Italië
- Druivensoort: Marzemino
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: Krachtig, Vol, fruitig met een klein pepertje
- Houdbaarheid: 3-5 jaar
- Vinificatie: vergist op RVS
- Serveertemperatuur: 14 - 18 graden
- Glasadvies: Bordeaux glas
- Lekker bij: lamsvlees met rozemarijn van de grill, gegrilde rosbief, pastagerechten met vlees
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen