La Faraona Bierzo (Corullón) 2021
€1.595,00

La Faraona Bierzo (Corullón) 2021

Wat een verfijning, elegantie en kracht. Toverkunst met de mencia druif. Met recht vergelijkbaar met Franse toppers als Echezaux en Richebourg. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:2-5 werkdagen - vanuit geklimatiseerde kelder

Toevoegen aan winkelwagen

Descendientes de J. Palacios La Faraona Bierzo (Corullón) 2021

Hij staat bekend als de farao van de Spaanse wijn. En hij is volledig vrij van complexen. Hij weet dat Spaanse wijnen volledige erkenning genieten, maar dat is voor hem niet genoeg. Deze lof moet gepaard gaan met hoge prijzen, op het niveau van Franse wijnen, “waar Spaanse wijnen op één lijn staan ​​met Franse wijnen”. Hij zegt dat omdat hij het weet. En Álvaro Palacios weet dat hij het kan. Zijn gereedschap: elk van zijn wijnen, zoals Descendientes de J. Palacios Las Lamas.

Het hoofdkantoor van Álvaro Palacios bevindt zich in Corullón, direct in de D.O. Bierzo, een regio die dankzij de vele Parker-punten die haar wijnen hebben gekregen, naar de top heeft weten te stijgen. Palacios, die nooit heeft gestudeerd en altijd autodidact is geweest, kent elke hoek van deze herkomstbenaming in Noordwest-Spanje door en door, waar hij het maximale uit elk van zijn percelen haalt. In dit geval was het de beurt aan Las Lamas, een wijngaard van meer dan 60 jaar oud waarvan het belangrijkste kenmerk de aanwezigheid van klei in combinatie met leisteenbodems is. De oppervlakte van deze zeer bijzondere, op het zuiden gelegen wijngaard bedraagt ​​slechts enkele hectares, waar Mencía, Palomino en Garnacha sneller rijpen dan in andere wijngaarden (zoals Moncerbal, waar alleen de oriëntatie varieert).

Álvaro Palacios, die altijd de nadruk legt op het terroir en streeft naar minimale interventie in de wijnmakerij, is ook de auteur van een nieuwe structuur van categorieën die verschillende niveaus onderscheidt: van de regionale wijnen van Bierzo, via de plaats- of dorpswijnen, gevolgd door de landschapswijnen, tot aan de wijnen van geclassificeerde wijngaarden en de wijnen van geclassificeerde grote wijngaarden.

De druiven voor deze wijn komen van een perceel van 0,5 hectare. Oude, ontwortelde wijnstokken die lang geleden witte wijn voortbrachten en vervolgens werden geënt. Tegenwoordig is het een gemengde batch met een paar andere druivensoorten, maar 97 procent van de wijn is Mencia. Dit is het antwoord van Alvaro Palacio op zijn L'Ermita van de Priorat. Beide wijnen zijn veruit de duurste die je in hun regio kunt vinden. Het zijn echter ook de wijnen met de grootste inspanning en de kleinste opbrengsten. Alvaro is een behoorlijk gekke wijnmaker. Wat er in de Faraona gaat, is het beste wat je je ooit van Mencia kunt voorstellen. Oude wijnstokken, kleine opbrengsten van slechts een paar honderd gram per wijnstok. Bushwijnen, steile hellingen, uiteraard wordt alles biodynamisch verwerkt, al is het niet gecertificeerd. Spontaan gefermenteerd in een open houten gistingskast met toevoeging van rijpe zwarte druiven. Alles is dus state of the art, gerijpt in barriques, maar ook in tonneau en beton. Er is maar een klein bedrag. Relatief lichte, doorschijnende kleur. Licht tot medium robijnrood. De neus is extreem geurig en ultrafijn. Mencia kan zo ongelooflijk verleidelijk zijn. Duidelijke ijzertonen uit het terroir, geur van bloed. Licht bittere sinaasappelen. Extreem geurig, kruidig, sleedoorn. Maar niet vet, maar delicaat met een zeer pittige wilde framboos eronder. Bijna een beetje een Cabernet Franc-tintje. Trillend van mineraliteit in de neus. Fijne rode kersen. Rode, geconserveerde bessen en pruimen. Rozenbottel, wat munt en eucalyptus. Grote neus. Geurig, fijn, bijna Bourgondisch. Door de specerijen vervolgens wat topcru uit Vosne-Romanée. Wat een genot voor de neus! Lekker nootje erbij. Hazelnoten, nougat. Zowel in de mond: oneindig fijn en tegelijkertijd compact en allesverslindend. Vibrerend, opbouw van grote spanning. Enorme lengte, de ogen worden klein. Er is een frisheid, een zuurgraad. Ik denk dat dat deels door het rappen komt. Geweldige nagalm voor minuten. Ook hier weer de hazelnoten, samen met rode kers en sleedoorn. Weer wat bloed, d.w.z. ijzerhoudend onder de grond. Wat een delicatesse, wat een prachtige delicatesse. En toch ongelooflijke spanning, dichtheid en vibratie. Eén van de beste wijnen van Spanje.

  • Herkomst: Corullon, Bierzo, Spanje
  • Druivensoort: Mencia
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtige wijn met tonen van donker fruit
  • Houdbaarheid: 2045
  • Vinificatie: Eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Delicate wild gerechten, rood vlees, harde kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »