Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2020
De wijn heeft een enorme concentratie. In de mond breed maar zacht, veel rijp fruit (kirsch, bosbes), krachtige tannines en een minutenlange afdronk. Een ware belevenis! ...Meer informatie
- Merk:Domaine de la Janasse
- Beschikbaarheid: Op voorraad
- Levertijd:2-5 werkdagen - vanuit geklimatiseerde kelder
Domaine de la Janasse Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2020
In 1967 neemt Aimé Sabon de wijngaarden over van zijn vader die de druiven toen nog naar een coöperatieve bracht. Hij besloot een eigen wijndomein op te richten, Domaine de la Janasse, genoemd naar de familieboerderij gelegen in Courthézon,in "La Janasse". Aimé was zich erg bewust van het potentieel van deze prachtige streek en hij twijfelde dan ook niet om het gebied uit te breiden met nieuwe percelen. Waar La Janasse vroeger begon met 15 ha, omvat het nu reeds 90 ha. Sinds 1991helpt Christophe Sabon zijn vader en 10 jaar later voegde ook zijn dochter Isabelle zich toe aan het team. Door de gefragmenteerde structuur (meer dan zestig kavels) bestaat Domaine de La Janasse uit een mozaïek van terroirs. Deze verspreiding vanterroirs zorgt voor een grote complexiteit in de assemblages en leveren ook speciale cuvées op zoals Chaupin, Les Garrigues, Terre d’Argile en Terre de Bussières. Janasse werd in een paar jaar tijd één van de pareltjes van Châteauneuf-du-Pape.
Bodem
De wijnstokken staan op een zeer moeilijke ondergrond van kiezel, zand en grote keien.
Leeftijd
De wijnstokken van de Grenache zijn meer dan 80 jaar oud.
Opbrengst
Lage rendementen, veelal minder dan 30 hl/ha.
Oogst
Door de moeilijke ondergrond kunnen de druiven uitsluitend manueel geplukt worden.
Vinificatie
Deze Châteauneuf-du-Pape wordt geheel volgens de klassieke methode gemaakt. Rijping 40% op nieuwe eiken vaten, 60% op foeders.
Score
Parker: 95-98
- Herkomst: Rhône, Frankrijk
- Druivensoort: Grenache stokken minimaal 80 jaar oud en een beetje mourvèdre
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: Vol, breed, complex
- Houdbaarheid: minimaal 20 jaar
- Vinificatie: zie info
- Serveertemperatuur: 16-18 graden
- Glasadvies: Bordeaux glas
- Lekker bij: Stevige vleesgerechten, wild, lam, gebraad
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen