Domaine Faiveley Echezeaux "En Orveaux" Grand Cru 2020
€315,00

Domaine Faiveley Echezeaux "En Orveaux" Grand Cru 2020

Het zijn enkel de grote wijnmakers in Bourgogne die wijngaarden in Echezaux hebben. Top Pinot Noir van de beroemde clos "En Orveaux" gelegen tegen de grens met Chambolle en Vougeot. ...Meer informatie
  • Merk:Domaine Faiveley
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:2-5 werkdagen - vanuit geklimatiseerde kelder

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Faiveley
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveley wijnen een hoog aanzien hebben.

Domaine Faiveley Echezeaux "En Orveaux" Grand Cru 2020

Bodem
Ondiepe bodem op een helling

Expositie
Het hele dorpje Flagey-Echezeaux heeft een Grand Cru classificatie. Deze Echezeaux is afkomstig van de beroemde clos "En Orveaux" die precies op de grens ligt met Vougeot en Chambolle Musigny. De wijngaard van Faiveley is slecht 8000 m2 groot

Leeftijd
De wijnstokken zijn aangeplant in 1950, 1956, 1985

Opbrengst
Rendement van 5.800 flessen per jaar

Oogst
Hand geplukte oogst.

Vinificatie
De oogst wordt eerst onderworpen aan een korte maceratie alvorens te worden gevinificeerd, deels in houten vaten in de vorm van een afgeknotte kegel. Na de pulpgisting van 18 dagen, gebruiken ze een verticale pers die voor een uitermate zuiver en kwaliteitsvol sap zorgt. Vervolgens rijpen de wijnen op eiken vaten in 19e-eeuwse gewelfde kelders, die de ideale omstandigheden bieden, gedurende 16 tot 18 maanden. De verhouding van nieuwe vaten die van jaar tot jaar kan variëren, vertegenwoordigt gemiddeld 60 % . Deze vaten, die afkomstig zijn van uitstekende kuipers, werden zorgvuldig geselecteerd om hun fijne korrel en licht toasty karakter.

Lekker bij
Wildgerechten, roquefort saus, stevig vlees

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Zwart fruit, zachte tannines, lange afdronk
  • Houdbaarheid: 2040
  • Vinificatie: 18 maanden eik ( 60 % nieuw)
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: bourgogne glas
  • Lekker bij: Roquefort saus, wildgerechten, stevig vlees
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »