Mourvedre
Mourvèdre
De Mourvèdre is een blauwe druif waarvan de herkomst in Spanje ligt. Exacter nog, in Catalonië waar de druif vooral Monastrell of Mataro genoemd wordt. De wijnen die geproduceerd worden van de Mourvèdre zijn rijk aan tannines en kennen een fruitige smaak. Donker fruit als bosbessen en lichter fruit als framboos komen we veelal tegen in deze rode wijnen.
Mourvèdre druif
De Mourvèdre kent zijn herkomst in de Catalaanse regio, in een warm en bovendien zonnig klimaat. De druif werd voor het is eerst aangeplant in de omgeving van Alicante en Valencia in de plaats Murveidro. Vanzelfsprekend is de druif naar dit dorpje vernoemd. Niet alleen in Spanje wordt deze druif verbouwd, ook in Frankrijk wordt deze in de productie meegenomen. In de Zuid-franse regio's wordt deze veel in blends gebruikt, een echte 100% Mourvèdre komen we hier minder snel tegen. De rode wijnen van deze druif zijn een goede combinatie met stoofpotjes, gegrild vlees en ook biij kaasplankjes. gegrild vlees, stoofpot, vlees van de bbq en stevige harde kazen
Mourvèdre toppers
Of het nu om een Monatsrell uit Spanje gaat of een Mourvédre uit een Zuid-Franse regio, de wijnen kennen een diversiteit aan kwaliteit. De wijnen kunnen jong gedronken worden, met een langer rijpingsproces neem de kwaliteit alleen maar toe. Bij Wijnig.nl vindt u Mourvèdre wijnen van de hoogste kwaliteit, in blend of 100% Mourvèdre.