Nero d'Avola
Nero d'Avola
Nero d'Avola is een blauwe druif afkomstig van het Italiaanse Sicilië. Volgens sommige de beste druivensoort voor de productie van rode wijn. Eén ding is zeker, de wijnen van de Nero d'Avola zijn bijzonder mooi met fijne eigenschappen.
Nero d'Avola druif
Op het eiland Sicilië in Italië groeit de druivensoort Nero d'Avola in een goed warm klimaat. Iets wat de druif absoluut ten goede komt. De Nero d'Avola is niet al te groot en heeft een dikke schil, vergelijkbaar met de Syrah-Shiraz druif. De druif heeft zijn naam te danken aan de kleur en de Siciliaanse geboorteplaats Avola, alwaar de druif nog steeds groeit. Een echte Siciliaanse wijn dus. De Nero d'Avola bevat tonen van donker fruit en kruiden, combineert goed met pasta's, kazen, vlees van de gril en pizza salami.
Nero d'Avola wijnen
Een Nero d'Avola komt uit het zuiden van Italië, alwaar de druiven in een warm klimaat groeien en tot een fijne Siciliaanse wijn vermaakt worden. Wijnig.nl heeft de beste wijnen van de Nero d'Avola geselecteerd, wijnen van uitzonderlijk hoge kwaliteit voor een wel heel scherpe prijs.