Domaine Faiveley Charmes-Chambertin Grand Cru 2014
- Merk:Domaine Faiveley
- Beschikbaarheid: Op voorraad
- Levertijd:2-5 werkdagen - vanuit geklimatiseerde kelder
Domaine Faiveley
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.
Domaine Faiveley Charmes-Chambertin Grand Cru 2014
Bodem
Bruine grond met klei, lava en ijzer
Expositie
Noordelijk op een heuvel gelegen climat in Gevrey Chambertin. Minerale grond.
Leeftijd
De wijnstokken zijn aangeplant in 1925, 1930, 1959, 1999
Opbrengst
Rendement van 25 hl/ha
Oogst
Hand geplukte oogst.
Vinificatie
De oogst wordt eerst onderworpen aan een korte maceratie alvorens te worden gevinifieerd, deels in houten vaten in de vorm van een afgeknotte kegel. Na de pulpgisting van meer dan drie weken, gebruiken ze een verticale pers die voor een uitermate zuiver en kwaliteitsvol sap zorgt. Vervolgens rijpen de wijnen op eiken vaten in 19e-eeuwse gewelfde kelders, die de ideale omstandigheden bieden, gedurende 16 tot 18 maanden. De verhouding van nieuwe vaten die van jaar tot jaar kan variëren, vertegenwoordigt gemiddeld 2/3. Deze vaten, die afkomstig zijn van uitstekende kuipers, werden zorgvuldig geselecteerd om hun fijne korrel en licht toasty karakter.
Lekker bij
Rijpe kazen, wild, stevige vlees gerechten
- Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
- Druivensoort: Pinot Noir
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: Vol en krachtige wijn met mooie zuren en houttonen
- Houdbaarheid: 2030-2035
- Vinificatie: 18 maanden Franse eik waarvan 50% nieuw
- Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
- Glasadvies: bourgogne glas
- Lekker bij: Rundsvlees, coq au vin, stevige vleesgerechten
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen