Gaja Dagromis Barolo 2018
€120,00

Gaja Dagromis Barolo 2018

Need we say more? De Barolo van de meester uit Toscane: Angelo Gaja. Nebbiolo op zijn best, afkomstig van een van de mooiste terroirs van Piemonte. ...Meer informatie
  • Merk:Gaja
  • Artikelnummer:G4
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Gaja Dagromis Barolo 2018

Domein
Halverwege de 17 eeuw vestigde de familie Gaja zich in Piemonte, in het noordwesten vanDe familie Gaja vestigde zich in Piemonte halverwege de 17e eeuw. In 1859 startte Giovanni Gaja het wijndomein Gaja Winery in Barbaresco. Giovanni's zoon Angelo(opa van de huidige eigenaar Angelo Gaja) was gezegend met visie en ambities. Hij trouwde in 1905 met Clotilde Rey. Zij inspireerde hem om een zo'n hoog mogelijke kwaliteit neer te zetten. De zoon van Angelo en Clotilde, Giovanni, volgde zijn oudersop en continueerde de hoge kwaliteitsstandaard. Hij produceerde een Barbaresco van dergelijke kwaliteit, dat Gaja een leiderschapsposititie binnen Italië bereikte. Hij breidde de wijngaarden uit met Sori Tildin, Costa Russi, Sori San Lorenzo enDarmagi. In 1961 trad de 4 generatie toe in het bedrijf, Angelo de hudige eigenaar. Angelo combineerde oude tradities met vernieuwende technologieën. Hij was ook degene die startte met export van de Gaja wijnen. Angelo en zijn vrouw Lucia wonen in Barbaresco en hebben drie kinderen Gaia, Rossana en Giovanni, die de 5e generatie vormen. Vandaag de dag bezit Gaja Winery 2,5 ha wijngaarden in Barbaresco en Barolo.In 1994 startte Gaja hun eerste wijndomein in Toscane, genaamd Pieve San Restituta in Montalcino. Het domein is 0,67 ha groot en produceert 3 Brunello's. In 1996 begonnen ze een tweede wijndomein in Toscane genaamd Ca' Marcanda. Dit domein is gelegenin Bolgheri. Hier is 2,5 ha aangeplant met nieuwe wijnstokken Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah en Sangiovese. De geproduceerde wijnen hier zijn: Promis, Magari en Camarcanda. In 2000 kwamen deze wijnen voor het eerst op de markt. Guido Rivella is de wijnmaker op alle drie de domeinen.

  • Herkomst: Piemonte, Langhe, Italië
  • Druivensoort: Nebbiolo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: gestructureerd fruitig met kruidigheid, elegant complex
  • Houdbaarheid: minimaal 25 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel hout gelagerd
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Truffelgerechten, vlees bereid op de barbecue of rijke pasta gerechten.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »