Henri Bourgeois Pouilly-Fumé ‘Blanc Fumé’ 2023
€25,25

Henri Bourgeois Pouilly-Fumé ‘Blanc Fumé’ 2023

Henri Bourgeois Pouilly-Fumé 'Blanc Fumé' biedt een verfijnde en krachtige smaak, met tonen van exotisch fruit, rijpe peer en levendige zuren. Deze wijn uit de Loire is elegant en rijk, perfect voor elke gelegenheid. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Henri Bourgeois Pouilly-Fumé ‘Blanc Fumé’ 2023

De ultieme expressie van Loire’s Sauvignon Blanc

Henri Bourgeois Pouilly-Fumé ‘Blanc Fumé’ 2023 komt van de kalkrijke hellingen in Saint-Andelain, gelegen in de beroemde Loire-vallei. De unieke combinatie van silex (vuursteen) en klei-kalksteen zorgt voor een wijn met uitzonderlijke spanning, mineraliteit en structuur. Deze Sauvignon Blanc ondergaat fermentatie bij lage temperaturen (15-18°C) om het frisse fruitkarakter te behouden. Vervolgens rijpt de wijn op de fijne lie, wat zorgt voor extra diepte en complexiteit. Het resultaat is een elegante en mondvullende wijn met weelderige aroma's van kruisbessen, rijpe peren en exotische bloemen. De levendige zuren worden mooi in balans gehouden door een lichte molligheid, wat deze wijn een krachtige maar toch verfijnde structuur geeft. Perfect als begeleider van verfijnde visgerechten, geitenkaas of zeevruchten.

Proefnotitie:

Een expressieve wijn met tonen van kruisbessen, rijpe peer en exotisch fruit. De kalkrijke bodem draagt bij aan een levendige zuurgraad, terwijl de klei voor structuur zorgt. De wijn heeft een lichte molligheid, aangevuld met mooie florale tonen en een exotische, lange afdronk.

Onderscheidingen:

92 punten - James Suckling

91 punten - Robert Parker

93 punten - Wine Spectator

Eten dat goed past:

Heerlijk te combineren met gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, geitenkaas en frisse salades.

Over het Wijnhuis:

Domaine Henri Bourgeois ligt op de top van een heuvel in Chavignol, een iconisch dorpje in de Sancerre. Het wijnhuis staat bekend om zijn wijngaarden op drie verschillende bodems (klei, silex, kalk) die elk een unieke bijdrage leveren aan hun wijnen. Het wijnhuis wordt geleid door Jean-Marie Bourgeois en zijn zonen Arnaud, Lionel en Jean-Christophe. Hun expertise en passie voor wijnbouw resulteren in wijnen van ongekende finesse en complexiteit.

  • Herkomst: Loire, Frankrijk
  • Druivensoort: Sauvignon Blanc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, fruitig, mineraal
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Rijping op de fijne lie
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Heerlijk te combineren met gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, geitenkaas en frisse salades.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »