Hubert Lamy Puligny-Montrachet Les Tremblots Vieilles Vignes 2021
- Merk:Hubert Lamy
- Artikelnummer:D4
- Beschikbaarheid: Op voorraad
Hubert Lamy Les Tremblots Vieilles Vignes Puligny-Montrachet 2021
Domein
De familie Lamy werkt al sinds 1640 in de wijngaarden van Saint-Aubin in Bourgogne. In 1973 richtte Hubert Lamy, na vele jaren met zijn vader gewerkt te hebben, Domaine Hubert Lamy op. Op dat moment bestond het domein uit niet meer dan 8 ha, voornamelijk gelegen in regionale appellaties. Vandaag de dag strekt het domein zich uit over 18,5 ha, waarvan 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir, verdeeld over de appellaties Saint-Aubin, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet en Santenay. Als behandeling tegen ziekten en plagen werken ze "lutte raisonnée" of met geïntegreerde bestrijding: producten met respect voor de natuur en die alleen worden gebruikt als dat nodig is. De laatste 10 jaar zijn er geen chemische meststoffen meer gebruikt in de wijngaarden, alleen maar organische compost.
Bodem
De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei, met veel stenen.
Expositie
Een kleine wijngaard tussen Puligny en Montrachet (0,9 hectare groot).
Leeftijd
De wijnstokken zijn aangeplant in 1946 en 1970, en de wijngaard heeft een oppervlakte van 0,90 ha.
Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel. De druiven worden in kleine bakken vervoerd om beschadiging te voorkomen.
Vinificatie
De witte druiven worden zeer zacht geperst. Het laatste perssap alsmede het sap van de jonge druiven wordt apart gevinificeerd, zodat alleen het allerbeste gedeelte voor de A.O.C. wijnen gebruikt wordt.Na 12 tot 18 uur worden de vaste troebele delen van de most gescheiden (hierdoor verkijgt men meer frisse en levendige wijn) en worden de wijnen vergist in vaatjes van 228 liter. De gisting duurt zeer lang, ca. 90 dagen.De vaten zijn van oorsprong Vosges, Troncais of Allier, 20% nieuw. De botteling volgt in september, na klaring en een zeer zachte filtering.
- Herkomst: Puligny Montrachet, Bourgogne
- Druivensoort: Chardonnay
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: Vol, rijp, krachtig
- Houdbaarheid: 10-15 jaar
- Vinificatie: De witte druiven worden zeer zacht geperst. Het laatste perssap alsmede het sap van de jonge druiven wordt apart gevinificeerd, zodat alleen het allerbeste gedeelte voor de A.O.C. wijnen gebruikt wordt.Na 12 tot 18 uur worden de vaste troebele delen van d
- Serveertemperatuur: 10-12 graden
- Glasadvies: Bourgogne glas
- Lekker bij:
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen