José Pariente A Vilerma Ribeira Blanco 2023
€18,75

José Pariente A Vilerma Ribeira Blanco 2023

José Pariente A Vilerma Ribeira Blanco 2023 is een verfijnde Spaanse witte wijn met een blend van albarino, godello, treixadura, lado, loureira en andere druiven. Geniet van zijn intense aroma's, evenwichtige zuurgraad en aanhoudende, ziltige afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

José Pariente A Vilerma Ribeira Blanco 2023

Ontdek de verfijnde smaken van de José Pariente A Vilerma Ribeira Blanco 2023

De José Pariente A Vilerma Ribeira Blanco 2023 is een meesterwerk van het gerenommeerde wijnhuis José Pariente, gelegen in de beroemde Ribeiro-regio van Spanje. Deze verfijnde witte wijn is gemaakt van een unieke blend van albarino, godello, treixadura, lado, loureira en andere lokale druiven, wat zorgt voor een complexe en verfrissende smaakervaring.

Bij het inschenken van deze wijn valt direct de heldere citroengele kleur op, een voorbode van de rijke smaak die volgt. De geur is intens en verleidt met aroma's van sappige appel, citrus, steenfruit, meloen en ananas, aangevuld met subtiele hints van laurier en bloemige tonen. In de mond is de wijn verfijnd en sappig met kruidige nuances. De evenwichtige zuurgraad zorgt voor een frisse smaakbeleving, terwijl de aanhoudende, ziltige afdronk een verrassende en langdurige indruk achterlaat. Deze wijn is niet alleen een genot om te drinken, maar ook een perfecte begeleider bij diverse gerechten.

Proefnotitie:

Kleur: Citroengeel.

Geur: Intense aroma's van fruit zoals appel, citrus, steenfruit, meloen en ananas. Ook wat laurier en bloemige tonen.

Smaak: Verfijnd en sappig in de mond met kruidige tonen, een evenwichtige zuurgraad en een aanhoudende, ziltige afdronk.

Eten dat goed past:

Deze wijn is een uitstekende keuze bij zeevruchten, gegrilde vis, lichte salades en zachte kazen. Ook heerlijk bij tapas en mediterrane gerechten.

Over het Wijnhuis:

José Pariente is een prestigieus wijnhuis dat bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie. Gelegen in de Ribeiro-regio van Spanje, combineert het huis traditionele technieken met moderne vinificatiemethoden om wijnen te produceren die zowel authentiek als verfijnd zijn.

  • Herkomst: Ribeira, Galicië, Spanje
  • Druivensoort: Albarino, Godello, Treixadura, Lado, Loureira e.a.
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Verfijnd en sappig
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Alcoholische gisting in RVS tanks en gebruikte houten vaten van 500 liter, gevolgd door korte rijping op de lie
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Heerlijk bij zeevruchten, maar ook bij frisse salades, bijvoorbeeld met spinaziesalade en gegrilde perzik.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »