José Pariente Rueda Sauvignon Blanc 2023
€13,95

José Pariente Rueda Sauvignon Blanc 2023

Geniet van de onweerstaanbare José Pariente Rueda Sauvignon Blanc 2023. Een expressieve Spaanse witte wijn met fruitige aroma's en een verfrissende afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

José Pariente Rueda Sauvignon Blanc 2023

Een verfrissende Spaanse Sauvignon Blanc met levendige aroma's en een verrukkelijk karakter.

De José Pariente Rueda Sauvignon Blanc 2023 is een pareltje uit Spanje. Deze wijn, geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis José Pariente, betovert met zijn fruitige aroma's van tropisch fruit en citrus. Het levendige karakter komt tot uiting in de smaak, waar frisse tonen van limoen en exotisch fruit samenkomen met een subtiele kruidigheid. De afdronk is verkwikkend en laat je verlangen naar meer. Deze Sauvignon Blanc is een perfecte metgezel voor lichte salades, visgerechten en zeevruchten. Geniet optimaal van deze wijn bij een drinktemperatuur tussen 8-10°C en beleef het beste tot en met het jaar 2026.

Proefnotitie:

Aroma's van tropisch fruit en citrus Frisse tonen van exotisch fruit Subtiele kruidigheid Verkwikkende afdronk

Onderscheidingen:

James Suckling: 90 punten

Robert Parker: 89 punten

Wine Spectator: 88 punten

Eten dat goed past:

Perfect bij lichte salades, visgerechten en zeevruchten.

Over het wijnhuis:

De wijngaarden van José Pariente liggen in het hart van de Rueda-appellatie, hoog op een plateau op 750 meter boven de zeespiegel. De grond is er vlak en steenachtig, beïnvloed door een ruw landklimaat. Hier gedijen de Verdejo-wijnstokken, diepgeworteld in dit eeuwenoude wijnlandschap. Deze inheemse variëteit wordt met zorg en toewijding gekoesterd, resulterend in witte wijnen van buitengewone elegantie, frisheid en complexiteit.

Familie staat centraal in het verhaal van dit wijnhuis, waar traditie en de passie voor uitmuntende wijn samenkomen. De geschiedenis begon met José Pariente, vader van de huidige wijnmaakster Victoria Pariente. In de jaren zestig begon hij met het produceren van ambachtelijke witte wijnen van de uitzonderlijke Verdejo-druiven uit de Rueda-wijngaarden. Met toewijding aan de wijnbouw en een diep vertrouwen in de bodem en kwaliteit, realiseerde José zijn droom om voortreffelijke witte wijnen te maken.

Diezelfde passie en toewijding worden voortgezet door zijn dochter Victoria Pariente, die in 1998 het wijnhuis oprichtte. Samen met haar echtgenoot Ignacio Prieto en hun kinderen Martina en Ignacio Prieto Pariente, is de bodega uitgegroeid tot een vooraanstaande naam in de Rueda-regio. Met een focus op innovatie en het gebruik van geavanceerde technologieën, produceert Bodegas José Pariente vijf unieke witte wijnen. Elk van deze wijnen weerspiegelt het karakter van het terroir en belichaamt de diepgaande kennis van de familie over het land, de wijnstokken en de kunst van het wijnmaken.

  • Herkomst: Rueda in Spanje
  • Druivensoort: Sauvignon Blanc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Frisse en minerale witte wijn
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: Stalen tanks op eigen lie
  • Serveertemperatuur: 6 tot 8 graden
  • Glasadvies: Witte wijn glas
  • Lekker bij: Ceviche, rauwe vis, aperitief en licht via gerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »