Joseph Drouhin Drouhin - Vaudon Chablis 2022
€23,25

Joseph Drouhin Drouhin - Vaudon Chablis 2022

Ervaar de elegantie van Joseph Drouhin Vaudon Chablis, een minerale witte wijn met frisse citrusaroma's en een vleugje zeezout. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Joseph Drouhin Drouhin - Vaudon Chablis 2022

Verfijnde Chardonnay uit de Bourgogne

Ontdek de Joseph Drouhin Vaudon Chablis 2022, een waar meesterwerk dat zijn oorsprong vindt in de unieke bodems van de Chablis-regio. Deze wijnen, rijk aan kalk en krijt, beloven frisse, minerale en elegante smaken. Na de vergisting ondergaat deze Chablis een rijping van 12 maanden op Franse eiken vaten, wat bijdraagt aan zijn karakter en complexiteit.

Proefnotitie:

De Joseph Drouhin Vaudon Chablis 2022 heeft een heldere kleur met een vleugje groen en een typische neus van Chablis. Aroma's van citrus (met name citroen), varen en zoute sensaties zijn prominent aanwezig. In de mond is de wijn krachtig en levendig, maar toch zacht, met veel finesse en balans.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 90 punten

Wine Spectator: 91 punten

Luca Maroni: 93 punten

Eten dat goed past:

Deze elegante Chablis past perfect bij zeevruchten, gegrilde vis en frisse salades. Ook heerlijk bij milde kazen en witte vleesgerechten.

Over het Wijnhuis:

Joseph Drouhin is een gerenommeerd wijnhuis in de Bourgogne, met meer dan 80 hectare wijngaarden in de Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise. Het wijnhuis staat bekend om zijn verfijning en diversiteit, met 90 verschillende ‘appelations’. Joseph Drouhin maakt biologische wijnen, waarbij alleen de beste druiven worden geselecteerd, wat resulteert in kwaliteitswijnen die wereldwijd worden gewaardeerd.

  • Herkomst: Chablis, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant en mineraal
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: 12 maanden gerijpt op Frans eiken vaten
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Deze elegante Chablis past perfect bij zeevruchten, gegrilde vis en frisse salades. Ook heerlijk bij milde kazen en witte vleesgerechten.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »