Le Macchiole Messorio 2018
- Merk:Le Macchiole
- Beschikbaarheid: Op voorraad
- Levertijd:2-5 werkdagen - vanuit geklimatiseerde kelder
Le Macchiole Messorio 2018
Messorio, voor het eerst geproduceerd in 1994, was een persoonlijke uitdaging met een van de meest aangeplante rassen in Bolgheri, aan de Toscaanse kust, en in de wereld: Merlot. Vanaf het begin was het idee om de beste trossen om te zetten in een impactvolle wijn met veel persoonlijkheid, zo ver mogelijk weg te blijven van de meer zachte, voorspelbare stijl die vaak wordt geassocieerd met Merlot en in plaats daarvan een volbloed te maken die staat te popelen om de race te winnen. De naam "messorio" verwijst naar de tarweoogst, een van de meest fundamentele onderdelen van de landbouwcyclus.
Domein
We zijn in Bolgheri, in Costa degli Etruschi (Toscane) om precies te zijn. Aan de Etruskische kust tussen de heuvels en de zee, in een magisch land, waar glooiende heuvels zijn bedekt met bossen, wijngaarden en olijfbomen. En het is hier waar Le Macchiole zijn wijngaarden sinds 1983 cultiveert. Het was een gebied dat letterlijk uit het niets werd ontdekt. Le Macchiole kan in een adem worden genoemd met namen als Tenuta San Guido (Sassicaia) en Tenuta Ornellaia. Le Macchiole was echter een voorloper als het gaat over "single Vineyard" wijnen.
Oogst
De druiven werden geoogst in de laatste week van augustus en in de eerste week van september.
Vinificatie
Fermentatie gedurende 25 dagen in betonnen en stalen tanks. Rijping voor 18 maanden in nieuwe eikenhouten barriques.
- Herkomst: Bolgheri, Toscane, Italië
- Druivensoort: Merlot
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: Complex, Gestructureerd en Geconcentreerd
- Houdbaarheid: 25 jaar +
- Vinificatie: Zie info
- Serveertemperatuur: 16-18 graden
- Glasadvies: Bordeaux Glas
- Lekker bij: Gegrild rood vlees
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen