Louis Moreau Chablis 2023
€22,75

Louis Moreau Chablis 2023

De Louis Moreau Chablis 2023 biedt een verfijnde expressie van pure Chablis. Deze Chardonnay zit vol frisse appel- en perenaroma's, ondersteund door een typerende mineraliteit en vleugje bloemen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Louis Moreau Chablis 2023

Chablis van topkwaliteit: puur, mineraal en verfijnd

De Louis Moreau Chablis 2023 komt uit de befaamde Chablis-regio in het noorden van Bourgogne, waar de wijngaarden van 24 hectare zich uitstrekken rondom de dorpen Beines en Chablis. Deze streek staat bekend om zijn unieke terroir van zand- en kleigronden, wat deze wijn zijn typerende mineraliteit geeft. De Chardonnay-druiven worden met uiterste zorg geplukt, eerst in de percelen van Chablis en later in Beines, om de perfecte rijpheid te garanderen. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, waarna een malolactische omzetting volgt. De rijping op fijne lie gedurende minimaal vier maanden zorgt voor extra diepte en complexiteit.

Proefnotitie:

De Louis Moreau Chablis 2023 schittert met verfrissende aroma’s van appel, peer en subtiele bloesem. De wijn biedt een levendige mineraliteit die zo kenmerkend is voor Chablis en heeft een prachtige balans tussen frisheid en verfijning.

Eten dat goed past:

Heerlijke combinatie met schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, sushi of frisse salades.

Over het wijnhuis:

Louis Moreau, gelegen in het hart van Chablis, is een familiebedrijf dat al zes generaties lang wordt gerund. Sinds 1814 bouwt de familie Moreau aan haar reputatie van kwaliteitswijnen, waarbij de nadruk ligt op de zuivere mineraliteit en het unieke karakter van het Chablis-terroir. Na een studie in Californië keerde Louis Moreau terug naar zijn geboortestreek om het familiebedrijf voort te zetten met een combinatie van traditionele methoden en moderne inzichten.

  • Herkomst: Chablis, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, mineraal, verfijnd
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Rijping op RVS sur Lie
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: schelpdieren, lichte visgerechten, sushi of frisse salades
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »