Louis Roederer Hommage à Camille Blanc 2018
€240,00

Louis Roederer Hommage à Camille Blanc 2018

Louis Roederer Hommage à Camille Blanc 2018 is een elegante Chardonnay uit Champagne. Met rijke tonen van geel fruit, geroosterde noten en subtiele houttonen, biedt deze wijn een verfijnde mineraliteit en een hartige afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Louis Roederer Hommage à Camille Blanc 2018

Een eerbetoon aan een gedurfde geest

Louis Roederer Hommage à Camille Blanc 2018 is een eerbetoon aan Camille, de visionaire weduwe die van 1932 tot 1975 het Champagnehuis Louis Roederer naar nieuwe hoogten leidde. Camille beschikte over uitzonderlijke terroirs die haar man, Léon Roederer, zorgvuldig verwierf na de phylloxera-crisis. Deze waardevolle percelen in Aÿ, Avize, Cramant en Le Mesnil-sur-Oger vormen de basis van het unieke karakter van deze wijn.

Frédéric Rouzaud, Camille's achterkleinzoon, besloot haar nalatenschap te eren met een exclusieve collectie single-vineyard wijnen, waarmee hij de inventieve geest van Louis Roederer levend houdt. De Hommage à Camille Blanc 2018 is een stille wijn die het beste van het Champagne-terroir in zich draagt, met een elegant bouquet en complexe, sappige smaken.

Proefnotitie:

Deze wijn heeft een diepe goudgele kleur en een aroma van geel fruit (mirabellen), gedroogde amandelen, tarwe en geroosterde hazelnoten. Subtiele houttonen zijn prachtig verweven in het bouquet, wat een edele reductie geeft. De volle, ronde textuur en minerale zuurgraad zorgen voor een verfijnde balans. De afdronk is hartig met een vleugje hout, wat zorgt voor een lange, complexe nasmaak.

Onderscheidingen:

James Suckling: 95 punten

Robert Parker: 94 punten

Wine Spectator: 93 punten

Eten dat goed past:

Deze wijn gaat perfect samen met gegrilde vis, kreeft, romige kazen en gerechten met een subtiele notensmaak.

Over het Wijnhuis:

Louis Roederer is een historisch Champagnehuis dat wereldwijd bekend staat om zijn uitmuntende kwaliteit en vakmanschap. Onder leiding van Camille Roederer bloeide het bedrijf, waarbij innovatie en traditie hand in hand gingen. Vandaag de dag blijft Louis Roederer een toonaangevende naam in de wijnwereld.

  • Herkomst: Champagne, Le Mesnil-sur-Oger, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en rond, met minerale zuurgraad en houttonen
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: 16 maanden rijping op fijne en grove lie, 28% nieuwe vaten, 44% zandsteentanks, 28% in roestvrij staal
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Deze wijn gaat perfect samen met gegrilde vis, kreeft, romige kazen en gerechten met een subtiele notensmaak.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »