Lupo Meraviglia Tecnica del Salasso Tre di Tre 2022 Nieuwe Vintage!
€8,95 €8,35

Lupo Meraviglia Tecnica del Salasso Tre di Tre 2022

De Lupo Meraviglia Tecnica del Salasso Tre di Tre 2022 is een rijke, geconcentreerde rode wijn uit Apulië, Italië. Deze blend van Negroamaro, Aglianico en Primitivo biedt een volle smaak met rijpe tannines en een gebalanceerde afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Lupo Meraviglia Tecnica del Salasso Tre di Tre 2022

Ontdek de authentieke smaak van Apulië met de Lupo Meraviglia Tecnica del Salasso Tre di Tre 2022. Deze unieke blend van Negroamaro, Aglianico en Primitivo biedt een ongeëvenaarde wijnervaring.

De Lupo Meraviglia Tecnica del Salasso Tre di Tre 2022 is een wijn met een bijzonder karakter, gevormd door een eeuwenoude vinificatiemethode waarbij molenstenen tijdens het fermentatieproces worden gebruikt. Deze techniek, die al in het oude Apulië werd toegepast, zorgt voor een intens contact tussen de most en de druivenschil, waardoor de fermentatie wordt bevorderd door de snellere zuurstofopname.

Moderne roestvrijstalen molenstenen, die qua vorm en functie overeenkomen met de traditionele stenen, worden gebruikt om deze wijn te creëren. Het resultaat is een wijn zonder eikenhoutverfijning, met een robuuste structuur en een sterke concentratie. De volledige extractie van de schil en de extra zuurstof tijdens de fermentatie leiden tot rijpere, zachtere tannines die langer aanhouden.

In de neus onthult deze wijn aroma’s van rood fruit en jam, gecombineerd met zoete en kruidige houtnotities. De smaak is perfect uitgebalanceerd met aangename tannines en een volle afdronk.

Proefnotitie:

In de neus aroma’s van rood fruit en jam die samensmelten met de zoete en kruidige noties van hout. In de mond een uitgebalanceerde wijn met aangename tannines.

Onderscheidingen:

Vivino: 4,1 van 5

Eten wat goed past:

Gegrild rood vlees Oude kazen Pasta met rijke sauzen Wildgerechten 

Over het Wijnhuis:

Lupo Meraviglia staat bekend om zijn innovatieve benadering van traditionele wijnbereidingstechnieken. Gelegen in het hart van Apulië, combineert het wijnhuis eeuwenoude methoden met moderne technologieën om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

Ervaar de rijke traditie en het vakmanschap van Apulië met de Lupo Meraviglia Tecnica del Salasso Tre di Tre 2022, nu verkrijgbaar op www.wijnig.nl.

  • Herkomst: Puglia, Italië
  • Druivensoort: Negroamaro, Aglianico, Primitivo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, geconcentreerd, rijpe tannines
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: Korte houtrijping van ongeveer 6 maanden
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: bordeaux
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »