Mas de Daumas Gassac Haut Vallée du Gassac Rouge 2018
€53,00

Mas de Daumas Gassac Haut Vallée du Gassac Rouge 2018

Een expressieve neus vol donker fruit, als bramen en zwarte bessen en met een hint van zwarte olijven. De smaak is intens en geconcentreerd en heeft een schitterende tanninestructuur, wilde kruiden en wederom de ingemaakte zwarte bessen. De lengte op de a ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Mas de Daumas Gassac 'Haut Vallée du Gassac' Rouge 2018, Saint-Guilhem-le-Desert, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Sinds de beroemde Amerikaanse wijnschrijver Robert Parker de rode Mas de Daumas Gassac met vijf sterren kwalificeerde in zijn boek “Parker’s Wine Buyer’s Guide”, ligt deze wijn in de meest luxueuze wijnboutiques naast de grote cru’s uit Bordeaux. En hier is hard voor gewerkt! Aimé en Véronique Guibert kochten in 1970 een oude boerderij in de Gassac-vallei en ontgonnen het land, bouwden een moderne, half ondergrondse kelder en trokken deskundige wijnmakers aan. In eerste instantie werd slechts 7 hectare land beplant, met cabernet-sauvignon afkomstig uit Pauillac (nog immer 70% van de assemblage). Op advies van professor Emile Peynaud begon Guibert in 1979 ook met de aanplant van druivenrassen als malbec, cabernet franc, syrah, pinot noir en tannat. Inmiddels beslaan de wijngaarden bijna 50 hectare, verdeeld in kleine percelen, omringd door bos. In 2016 overleed pionier Aimé Guibert, maar het prachtige domein wordt op kundige wijze voortgezet door zijn vrouw en vier zoons.

Mas de Daumas Gassac Rouge 2018

Het geconcentreerde fruit kreeg een zachte en langzame behandeling tijdens de vinificatie, gevolgd door een opvoeding van 15 maanden op vaten van Frans eikenhout. De assemblage bestaat uit 76% cabernet-sauvignon, 6% cabernet franc, 5% merlot, 4% petit verdot, 3% pinot noir, 2% malbec, 2% nebbiolo en 2% dolcetto.

  • Herkomst: St. Guilhem -le-Désert - Cité d'Aniane - Languedoc-Rousillon - Frankrijk
  • Druivensoort: 76% cabernet-sauvignon, 6% cabernet franc, 5% merlot, 4% petit verdot, 3% pinot noir, 2% malbec, 2% nebbiolo en 2% dolcetto
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, complex
  • Houdbaarheid: tot 25 jaar zeker
  • Vinificatie: zeer lange en langzame vergisting gevolgd door 15 maanden op Frans Eiken vaten, ongefilterd gebotteld
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas (indien mogelijk wat groter)
  • Lekker bij: complexere (vlees) gerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »