Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2017
€32,65

Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2017

Een rijke, complexe Syrah uit de Rhône met intense aroma’s van rijp zwart fruit, kruiden en een vleugje zoethout. Een prachtig gebalanceerde wijn met een levendige smaak en stevige tannines. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2017

De klassieke Rhônewijn, vol van karakter en elegantie.

De Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2017 is een meesterwerk uit de Rhônevallei. Deze 100% Syrah is afkomstig van één van de oudste wijngaarden van Crozes-Hermitage, en weerspiegelt de rijke geschiedenis van het wijnhuis. De wijn rijpt 12 tot 18 maanden in een mix van Franse eikenhouten vaten, demi-muids, conische vaten en betonnen eieren. Het resultaat is een wijn met diepe robijnrode kleur, rijk en complex aroma van rijp zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen, subtiel aangevuld met tonen van kruiden zoals koriander en peper en een vleugje zoethout. In de mond biedt deze wijn een volle, intense smaak met een perfecte balans tussen kracht en elegantie. De tannines zijn stevig, maar goed geïntegreerd, wat de wijn een uitstekende structuur en een lange afdronk geeft. Ideaal om nu te drinken, maar ook geschikt om verder te laten rijpen.

Proefnotitie:

De wijn heeft een diepe robijnrode kleur. Het aroma is zeer rijk en complex, met tonen van rijp zwart fruit zoals zwarte bessen en bramen, in harmonie met kruiden als koriander en peper en een hint van zoethout. De smaak is intens, levendig en rijk met een mooie tanninestructuur.

Onderscheidingen:

94 punten - Robert Parker

95 punten - James Suckling

93 punten - Wine Spectator

Eten dat goed past:

Deze wijn is perfect te combineren met wildgerechten, gegrild rood vlees, stoofschotels en harde kazen zoals een goed gerijpte Comté.

Over het Wijnhuis:

Paul Jaboulet Aîné, opgericht in 1834, is een iconisch wijnhuis in de Rhônevallei. Onder leiding van de Zwitserse familie Frey, die het in 2006 overnam, heeft het wijnhuis een nieuwe impuls gekregen met investeringen in de wijngaarden en de wijnproductie. De familie Frey heeft een rijke traditie in de wijnbouw en bezit naast Jaboulet ook wijngaarden in Champagne en Bordeaux. Caroline Frey leidt vandaag de dag de productie en is verantwoordelijk voor de hoge kwaliteit van de wijnen.

  • Herkomst: Rhône, Crozes-Hermitage, Frankrijk
  • Druivensoort: Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rijk, complex, krachtig met een goede tanninestructuur.
  • Houdbaarheid: 10-20
  • Vinificatie: 12 tot 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, demi-muids, conische vaten en betonnen eieren.
  • Serveertemperatuur: 16-18
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Geroosterd vlees, lam, wild, stoofpotten en harde smaakvolle kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »