Prieto Pariente O Chan de Prieto Pariente 2023
€18,75

Prieto Pariente O Chan de Prieto Pariente 2023

De Prieto Pariente O Chan de Prieto Pariente 2023 is een verfijnde Godello uit Bierzo, Spanje, met een levendige smaak van citrus en perzik, aangevuld met een ziltige textuur en een verfrissende zuurgraad. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Prieto Pariente O Chan de Prieto Pariente 2023

Ontdek de unieke smaken van Godello uit Bierzo

De Prieto Pariente O Chan de Prieto Pariente 2023 is een prachtige witte wijn uit de regio Bierzo in Spanje, gemaakt van de authentieke Godello-druif. Deze wijn is een waar kunstwerk van het gerenommeerde wijnhuis Prieto Pariente, dat bekend staat om zijn streven naar perfectie en passie voor wijnmaken.

Deze jaargang 2023 biedt een sprankelende citroengele kleur die direct de aandacht trekt. In de geur worden je zintuigen verwend met tonen van frisse citrusvruchten en rijpe perzik, gecombineerd met een subtiele mineraliteit en een ziltige toets die doet denken aan een zeebries. Bij elke slok proef je een levendige en spannende smaakervaring, gekenmerkt door een aangename zuurgraad die de wijn fris en energiek houdt. De ziltige textuur voegt een extra dimensie toe aan het volle en smakelijke palet, waardoor deze wijn zowel complex als heerlijk drinkbaar is.

Dankzij de bijzondere vinificatie, waarbij een deel van de wijn is vergist in roestvrijstalen tanks en een ander deel in gebruikte Franse eikenhouten vaten van 500 liter, heeft deze Godello een unieke balans tussen frisheid en diepte. Dit maakt de Prieto Pariente O Chan de Prieto Pariente 2023 een ideale begeleider van diverse gerechten, waaronder zeevruchten, lichte visgerechten, en frisse salades.

Proefnotitie

Kleur: Citroengeel

Geur: Citrus, perzik, mineraliteit, ziltig

Smaak: Levendig en spannend, met een aangename zuurgraad, ziltige textuur en een vol, smakelijk palet

Onderscheidingen

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Eten dat goed past

Deze wijn is perfect te combineren met zeevruchten, lichte visgerechten, frisse salades, en geitenkaas.

Over het Wijnhuis

Bodegas Prieto Pariente werd opgericht door Martina en Ignacio Prieto Pariente, de tweede generatie van het gerenommeerde wijnhuis Bodegas José Pariente uit Rueda. Hun missie is om wijnen te maken die het karakter van het terroir van Castilla y León weerspiegelen, met een unieke stijl, frisheid en complexiteit. Bijna twee jaar lang zochten ze naar oude, bijzondere wijngaarden, van de provincie Valladolid langs de Duero-rivier tot aan de mineraalrijke hellingen van de Sierra de Gredos. Daarbij redden ze soms eeuwenoude wijngaarden die op het punt stonden te verdwijnen. Een voorbeeld hiervan is de godello-wijngaard voor O Chan, gelegen op een noordelijke helling van de Cerro Carrapito-berg in Bierzo. Op een hoogte van 607 meter, in een koel microklimaat en op ondiepe bodems van leisteen en schist, gedijen de godello-druiven uitstekend.

  • Herkomst: Bierzo, Spanje
  • Druivensoort: Godello
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris en mineraal
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Vergisting deels in RVS tanks en deels in gebruikte Franse eikenhouten vaten van 500 liter
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Lekker bij schelp- en schaaldieren, bijvoorbeeld een pannetje mosselen of gamba's van de grill.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »