Ruggeri Corsini Dolcetto d'Alba 2022
€13,40

Ruggeri Corsini Dolcetto d'Alba 2022

Geniet van de betoverende Ruggeri Corsini Dolcetto d’Alba 2022, een verfijnde Italiaanse rode wijn met een uitbundige fruitigheid en zachte tannines. Een waar meesterwerk uit de Alba-regio. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Ruggeri Corsini Dolcetto d’Alba 2022

Een fruitige en elegante Italiaanse Dolcetto

De Ruggeri Corsini Dolcetto d’Alba 2022 is een heerlijke rode wijn die zijn oorsprong vindt in de prachtige Alba-regio van Italië. Gemaakt door het gerenommeerde wijnhuis Ruggeri Corsini, staat deze wijn bekend om zijn fruitige en elegante karakter.

De Dolcetto-druif is de ster van deze wijn, en het is geen verrassing waarom. Bij het inschenken onthult de wijn een diepe robijnrode kleur die uitnodigt tot een eerste slok. In de neus worden aroma's van rijpe bessen en kersen vermengd met subtiele florale tonen, wat leidt tot een veelbelovende start.

Op het gehemelte komt de fruitigheid volledig tot uiting, met sappige smaken van zwarte kersen en pruimen die in evenwicht worden gehouden door zachte tannines. De afdronk is soepel en aangenaam, waardoor deze wijn perfect is voor dagelijkse genietmomenten of om te delen met vrienden en familie.

De Ruggeri Corsini Dolcetto d’Alba 2022 is een uitstekende keuze bij diverse gerechten. Probeer het met Italiaanse antipasti, gegrilde groenten, of lichte pastagerechten. Het is ook een geweldige metgezel voor kazen zoals pecorino of jonge Parmezaanse kaas.

Proefnotitie:

Kleur: Diep robijnrood

Neus: Rijpe bessen, kersen, subtiele florale tonen

Smaak: Zwarte kersen, pruimen, zachte tannines

Afdronk: Soepel en aangenaam

Onderscheidingen:

James Suckling: 90 punten

Wine Spectator: 89 punten

Eten dat goed past:

Deze Dolcetto d’Alba past uitstekend bij Italiaanse antipasti, gegrilde groenten, lichte pastagerechten en kazen zoals pecorino of jonge Parmezaanse kaas.

Over het wijnhuis:

Ruggeri Corsini is een gerenommeerd wijnhuis in de Alba-regio van Italië, dat al generaties lang uitstekende wijnen produceert. Met toewijding aan traditie en vakmanschap creëren ze wijnen die de essentie van het prachtige Piemonte-gebied vastleggen.

Koop nu de Ruggeri Corsini Dolcetto d’Alba 2022 en ontdek de smaak van de Alba-regio in elke slok. Geniet van deze fruitige Italiaanse wijn bij uw favoriete gerechten of als een elegante metgezel voor ontspannen momenten.

  • Herkomst: Alba, Piemonte, Italië
  • Druivensoort: Dolcetto
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: fruitig en zacht
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel, Inox
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Zie omschrijving / info
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »