Saint Preignan Trilogie Rouge 2022
€8,75 €8,35

Saint Preignan Trilogie Rouge 2022

Saint Preignan Trilogie 2022 is een elegante rode wijn uit de Languedoc, gemaakt van Syrah, Merlot en Cabernet. De wijn biedt verfijnde aroma's van cacao en vanille, met een vlezig karakter en delicate tannines. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Saint Preignan Trilogie Rouge 2022

Een meesterwerk van passie en familie

De Saint Preignan Trilogie 2022 belichaamt de erfenis en passie van drie generaties wijnmakers, die hun verhaal willen doorgeven aan de volgende generatie. Na de oogst ondergaat de blend van Syrah, Merlot en Cabernet een fermentatie van 12 tot 18 dagen, wat resulteert in een wijn die zowel krachtig als elegant is.

Proefnotitie:

Deze wijn toont een prachtige granaatrode kleur met paarse reflecties. De neus onthult verfijnde en delicate aroma's van cacaopoeder en vanille. In de mond is de Saint Preignan Trilogie 2022 vlezig en delicaat, met korrelige tannines en subtiele tonen van gerookt spek, wat zorgt voor een complexe en bevredigende smaakervaring.

Onderscheidingen:

90 punten - James Suckling

89 punten - Wine Spectator

Zilver - Concours Mondial de Bruxelles 2023

Eten dat goed past:

Deze wijn is de perfecte partner voor gegrild vlees, zachte kazen en wit vlees, maar doet het ook uitstekend bij een gezellig aperitief.

Over het Wijnhuis:

Het Château de Saint Preignan is een historisch domein, gebouwd op een locatie genaamd "l'étang". De rijke bodem, bestaande uit blauwe klei tot op meer dan 10 meter diepte, zorgt voor een optimale groei van de wijnstokken, zelfs tijdens de hete zomers in de Languedoc. Philippe en Pierre, de vijfde generatie wijnmakers, waken met toewijding over hun 100 hectare wijngaarden, en bereiden het domein voor op de volgende generatie.

  • Herkomst: Languedoc, Frankrijk
  • Druivensoort: Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant, vol, complex
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: Fermentatie van 12 tot 18 dagen op RVS vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux
  • Lekker bij: Biefstuk, kazen, worsten van de gril
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »