Santa Cristina  Le Maestrelle Toscana 2022
€14,99

Santa Cristina Le Maestrelle Toscana 2022

De Santa Cristina Le Maestrelle Toscana 2022 is een elegante blend van Merlot, Sangiovese en Syrah. Rijk aan fruitige aroma’s en subtiele tonen van chocolade en vanille, perfect in balans met een zijdezachte structuur. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Antinori - Santa Cristina Le Maestrelle Toscana 2022

Een elegante Toscaanse rode wijn met een modern karakter

De Santa Cristina Le Maestrelle is een verfijnde Toscaanse rode wijn die traditie en moderniteit prachtig combineert. Sinds 1946 is Santa Cristina een icoon in de Italiaanse wijnwereld, opgericht door Niccolò Antinori en nu wereldwijd geliefd. De Le Maestrelle is het paradepaardje van deze lijn en wordt met zorg gerijpt op zowel roestvrijstalen tanks als eikenhouten vaten. Deze combinatie geeft de wijn een rijke diepte aan smaken, van rijpe rode kersen tot subtiele hints van chocolade en vanille. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt deze wijn een ware smaakervaring voor liefhebbers van Toscaanse wijnen.

Proefnotitie:

De wijn heeft een diepe robijnrode kleur met een paarse gloed. Het aroma is intens en verleidelijk, met tonen van rode kersen, aalbessen, viooltjes en nuances van chocolade, vanille en munt. De smaak is vol en rond, met soepele tannines die zorgen voor een zijdezachte textuur. De frisse, fruitige afdronk maakt de ervaring compleet.

Onderscheidingen:

90 punten - James Suckling

89 punten - Wine Spectator

88 punten - Luca Maroni

Perfecte gerechten erbij:

Deze wijn combineert uitstekend met gegrild vlees, pastagerechten met tomatensaus, of een rijke lasagne. Ook heerlijk bij gerijpte kazen.

Over het Wijnhuis:

Santa Cristina is een historisch wijnhuis en onderdeel van het gerenommeerde Antinori-imperium, dat al meer dan zes eeuwen wijnen van topkwaliteit produceert. De familie Antinori staat bekend om hun oog voor traditie, gecombineerd met een innovatieve benadering die hen tot de top van de Italiaanse wijnmakers heeft gebracht. De passie voor het Toscaanse land en het vakmanschap is terug te vinden in elke fles Santa Cristina.

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Merlot, Sangiovese, Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, fruitig, zacht
  • Houdbaarheid: 5 jaar
  • Vinificatie: Vergisting op RVS, rijping deels in roestvrijstaal, deels op eikenhouten vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Deze wijn combineert uitstekend met gegrild vlees, pastagerechten met tomatensaus, of een rijke lasagne. Ook heerlijk bij gerijpte kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »