Delas Seigneur de Maugiron Côte-Rôtie 2019 Magnum (150CL)
€179,50

Delas Seigneur de Maugiron Côte-Rôtie 2019 Magnum (150CL)

Deze wijn gaat goed samen met lam, parelhoen of eend, maar past ook prima bij asperges en truffels. De Côte-Rôtie rijpt langzaam en kan zeer oud worden, wel 5 tot 15 jaar. ...Meer informatie
  • Merk:Delas
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Delas Seigneur de Maugiron Côte-Rôtie 2019 Magnum

De Côte-Rôtie is één van de oudste wijngebieden van Frankrijk. De Romeinen hebben het goed ontwikkeld. Côte-Rôtie is sedert 1940 geklasseerd als AOC voor de rode wijnen. Het alcoholpercentage moet minstens 10% bedragen. De opbrengst mag maximaal 40 hectoliter per hectare opleveren. De rode wijn moet voor minstens 80% uit de syrah druif bestaan en voor maximum 20% viognier.

Deze cuvée Côte Rotie Delas Seigneur de Maugiron is een mix van druiven uit de Côte Brune en de Côte Blonde. De wijngaarden bevinden zich in de provincie Rhône tegen zeer steile hellingen die op het zuiden en zuidwesten zijn gelegen. De Côte-Rôtie wordt verdeeld in de Côte brune, Côte blonde en Côte rosier.

Bij de verwerking van de druiven na de oogst, moeten de blauwe en witte druiven samen vergist worden. De vinificatie duurt 2 à 3 weken en vindt plaats bij een relatief hoge gistingstemperatuur van 28-32°C. Na de eerste alcoholische gisting vindt de malolactische gisting plaats waarna de wijnen eind november op vaten worden opgelegd. De fustopslag duurt relatief lang (15 tot 30 maanden).

Deze wijn gaat goed samen met lam, parelhoen of eend, maar past ook prima bij asperges en truffels. De Côte-Rôtie rijpt langzaam en kan zeer oud worden, wel 5 tot 15 jaar.

  • Herkomst: Côte-Rotie, Rhône
  • Druivensoort: Syrah
  • Inhoud: 150 CL
  • Smaaktype: Gul rijp rood fruit en kruidigheid
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: inificatie duurt 2 à 3 weken en vindt plaats bij een relatief hoge gistingstemperatuur van 28-32°C. Na de eerste alcoholische gisting vindt de malolactische gisting plaats waarna de wijnen eind november op vaten worden opgelegd. De fustopslag duurt relati
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: lam, truffels, wild
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »