Tenuta Regaleali Bianco 2023
€12,99

Tenuta Regaleali Bianco 2023

Tenuta Regaleali Bianco 2023 is een unieke blend van inheemse en internationale druiven: inzolia, catarratto, grecanico en chardonnay. Deze elegante witte wijn biedt een harmonieuze mix van frisheid, fruit en kruidige accenten. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Tenuta Regaleali Bianco 2023

Proef de frisheid van Sicilië met Tenuta Regaleali Bianco

Tenuta Regaleali Bianco 2023 is een aromatische witte wijn die haar kracht ontleent aan de unieke druivenblend en een vinificatie op lage temperatuur. Door de druiven op precies het juiste moment te oogsten, behoudt de wijn zijn verfrissende zuren en een subtiele bitterheid. De inheemse druiven – inzolia, catarratto en grecanico – geven de wijn een onmiskenbaar Siciliaans karakter, terwijl de toevoeging van chardonnay zorgt voor een internationale finesse. Deze wijn wordt afgesloten met een duurzame sugar-cane based kurk, waarmee Tasca d'Almerita, het wijnhuis achter Tenuta Regaleali, haar toewijding aan duurzaamheid toont. De SOStain- en VIVA-certificeringen van het domein onderstrepen hun inzet voor ecologische, economische en maatschappelijke verbetering.

Proefnotitie:

In de geur ontdek je verfrissend wit fruit zoals peer en appel, met een subtiele hint van mint en anijs. De smaak is elegant en sappig, met wit fruit en een verfrissende citrustoon. Deze wijn is lichtvoetig en perfect in balans.

Onderscheidingen:

James Suckling: 91 punten

Robert Parker: 90 punten

Wine Spectator: 92 punten

Eten dat goed past:

Deze wijn gaat perfect samen met lichte gerechten zoals salades, schaal- en schelpdieren, en gegrilde vis. Ook heerlijk bij romige kazen of een antipasti-plankje.

Over het Wijnhuis:

Tenuta Regaleali Tasca d'Almerita, het wijnhuis achter Tenuta Regaleali, is een van de meest prestigieuze domeinen van Sicilië. Met meer dan 150 jaar ervaring combineren ze moderne wijntechnieken met eeuwenoude tradities. Hun wijngaarden, verspreid over meerdere eilanden en regio's, profiteren van de unieke terroirs van Sicilië, waaronder de vulkanische gronden van de Etna en de mediterrane invloed van de Eolische eilanden. Deze diversiteit proef je terug in elke fles.

  • Herkomst: Sicilië (Etna), Italië
  • Druivensoort: Inzolia, Catarratto, Grecanico, Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, fruitig, lichtvoetig
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: Vergist op RVS vaten
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Deze wijn gaat perfect samen met lichte gerechten zoals salades, schaal- en schelpdieren, en gegrilde vis. Ook heerlijk bij romige kazen of een antipasti-plankje.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »