Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d'Abruzzo 2021 Nieuwe Vintage!
€19,35

Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d'Abruzzo 2021

Een krachtige en expressieve rode wijn van oude Montepulciano-wijngaarden in Abruzzo, Italië. Rijk aan aroma's en smaken dankzij late oogst en rijping op Frans en Amerikaans eiken. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d'Abruzzo 2021

Een krachtige expressie van de Montepulciano d'Abruzzo

De Amaranta van Tenuta Ulisse is een bijzondere rode wijn gemaakt van de Montepulciano-druif, afkomstig van oude wijngaarden in de regio Lanciano. Deze wijngaarden, tussen de 30 en 35 jaar oud, zijn aangeplant in de klassieke pergola-stijl, wat de druiven beschermt tegen de hete zomerzon. De koele nachten zorgen voor een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht, wat bijdraagt aan de aromatische intensiteit en de mooie zuren van de druiven. De kalkrijke klei in de wijngaarden versterkt deze eigenschappen verder.

De druiven worden laat geoogst, rond eind oktober en begin november, wanneer ze perfect rijp zijn. Een deel van de oogst wordt licht gedroogd om het suikergehalte te verhogen. De fermentatie vindt plaats bij ongeveer 25 graden Celsius om het fruitige karakter van de wijn te behouden. Na de fermentatie rijpt de wijn 9 tot 12 maanden op Frans en Amerikaans eiken, afhankelijk van de jaargang, wat resulteert in een complexe en krachtige rode wijn.

Proefnotitie:

Kleur: Diep robijnrood.

Geur: Een fraaie, zwoele kruidigheid met tonen van vanille, ceder, gedroogde bloemen, zoethout, specerijen en marasquin-kersen.

Smaak: Krachtig en uitgesproken, sappig en rijk met een fluwelige structuur. Rijp, machtig en stevig.

Onderscheidingen:

95 punten - Luca Maroni

94 punten - James Suckling

93 punten - Robert Parker

4,3 van 5 punten Vivino

Eten dat goed past:

Deze wijn past perfect bij rijke vleesgerechten, zoals gegrild vlees, wild en stoofschotels, evenals bij gerijpte kazen.

Over het Wijnhuis:

Aan het begin van de 20e eeuw werd Antonio Ulisse aangetrokken door de unieke locatie van Contrada San Polo, gelegen in de regio Abruzzen tussen de Majella-berg en de Adriatische Zee. Hier startte hij zijn passie voor wijnbouw. Zijn kleinzonen, Antonio en Luigi Ulisse, zagen het enorme potentieel van het landgoed en wilden voortbouwen op hun familie-erfenis. Samen met de gerenommeerde wijnmaker Marco Falco richtten ze in 2006 Tenuta Ulisse op, met als doel de productie van echte kwaliteitswijnen uit de Abruzzen te realiseren.

  • Herkomst: Abruzzo, Italië
  • Druivensoort: Montepulciano
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Krachtig, kruidig, toasted en elegant
  • Houdbaarheid: 2026
  • Vinificatie: Eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Gegrild vlees, wildgerechten, kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »