The Mascot Cabernet Sauvignon 2019
€257,15

The Mascot Cabernet Sauvignon 2019

The Mascot Cabernet Sauvignon 2019 is een soepele wijn met een breed aromatisch spectrum en diepe fruitsmaken. Fluweelachtige tannines en verfijnde zuurgraad zorgen voor een langdurige, gepolijste afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

The Mascot Cabernet Sauvignon 2019

Een jeugdige expressie van Napa Valley's beste wijngaarden

The Mascot begon als een familiewijn, naamloos en zonder etiket; een blend gemaakt voor en geschonken aan Harlan’s eigen tafel. De componenten waren van de hoogste kwaliteit, geoogst van de jongere wijnstokken van het Harlan-familiedomein.

Het domein vindt zijn oorsprong in de oprichting van Harlan Estate in 1984, gelegen in de westelijke heuvels van Oakville en bedacht als een “first growth van Californië.” In 1996 richtte de familie BOND op, een portfolio van “Grand Cru” wijngaarden waarvan de wijnen de diversiteit van de expressie van Cabernet Sauvignon in verschillende geografische locaties binnen de Napa Valley laten zien. Promontory, waarvan het land in 2008 door de familie werd verworven, wordt geleid door de tweede generatie van de familie en vertegenwoordigt een 21e-eeuwse benadering van wijnbouw.

Terwijl deze diverse locaties geleidelijk werden herplant, droegen veel van de jonge wijnstokken bij aan het project. Toch kon de vroege inspanning, ondanks deze vooraanstaande oorsprong, slechts een glimp geven van het individuele karakter dat elke van deze grands vins belichaamt.

Proefnotitie:

De wijn is soepel met een breed aromatisch spectrum en diepe fruitsmaken. De 2019 jaargang golft in alle richtingen uit, met fluweelachtige golven van tannine en zuurgraad die over gladde curves glijden, eindigend met gepolijste dimensies in de afdronk.

Onderscheidingen:

95 punten - James Suckling

94 punten - Robert Parker

93 punten - Wine Spectator

Eten dat goed past:

Deze wijn combineert perfect met gegrild vlees, stoofschotels, rijpe kazen en rijke pastagerechten.

Over het Wijnhuis:

The Mascot is een cabernet gemaakt door Will Harlan van de jongere wijnstokken van drie wijnbouwprojecten in de Napa Valley - Promontory, BOND en Harlan Estate. Samengevoegd tot een enkele, jeugdige expressie, biedt deze wijn een glimp van de evolutie en het erfgoed van zijn moederbedrijven.

Een hedonistische blend van kracht en balans, The Mascot is vroeg in zijn leven toegankelijk met het potentieel om zich goed te ontwikkelen in de toekomst. Klaar om te drinken bij vrijgave, zal het decennialang kunnen rijpen als het de kans krijgt.

  • Herkomst: Napa Valley, California, Verenigde Staten
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, rijk, complex
  • Houdbaarheid: 15 tot 20 jaar
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies:
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »